Team Andy Peelman wint 24u van Zolder in TB klasse

Team Andy Peelman wint 24u van Zolder in TB klasse

© Xwift Racing
Wat een topprestatie!

Andy Peelman won dit weekend als debutant samen met zijn vier teamleden van Xwift Racing Events de TB-klasse op de 24u van Zolder. In hun BMW 3 lieten ze de tweede negen ronden achter zich. “Ik kan me de dag niet herinneren dat ik nog eens zo trots op mezelf ben geweest”, glundert Andy Peelman“Ik ben nog een beetje aan het bekomen, want het was wel heel heel zwaar. Ik denk dat ik een paar kilo kwijt ben.”

Debuteren en meteen winnen. Andy Peelman is er samen met zijn teammakkers Dominique Willems, Christophe Ryckaert,  Geert De Cnijf en Johan Lambregs van Xwift Racing Events in geslaagd. In hun BMW 3 eindigden ze de 24u van Zolder zondagmiddag zelfs met negen ronden voorsprong op de tweede in hun categorie, de Touring B.

 

Voor Peelman, Willems, Ryckaert en De Cnijf was het de allereerste keer dat ze deelnamen aan de 24u van Zolder. Voor Willems en Ryckaert zelfs de allereerste keer dat ze aan de start kwamen in een officiële race. Anderhalf jaar lang werden ze voorbereid door een team van professionals bij Xwift Racing Events op dit weekend.

 

“Dit weekend is echt voorbij gevlogen”, zegt Andy Peelman. “Ik heb in totaal drie keer 1,5 uur gereden. ’s Nachts ben ik op een bepaald moment in de flank gereden, maar we konden blijven doorgaan. Je denkt ook maar aan één ding op dat moment: blijven gaan. Ik heb een paar uur proberen slapen, maar dat was naast het circuit en echt slapen kan je dat niet noemen. Ik heb in een bed gelegen, laat het ons zo zeggen. Ik bleef de auto’s horen en het enige waar ik kon aan denken was: ik hoop dat we in de race blijven. Dat we nu zelfs winnen, had ik nooit durven dromen. Dominique, Christophe, Geert en Johan hebben het super gedaan. Ik ben Xwift Racing Events echt eeuwig dankbaar. Dit was echt zalig! Als mijn agenda het toelaat, doe ik volgend jaar zeker opnieuw mee.”

 

Uit een liefde voor snelle wagens en een droom om ooit op een circuit te kunnen racen werd Xwift Racing Events opgericht door CEO Pieter Denys. In een exclusief racing programma brengt hij CEO’s/ondernemers samen met bekende Vlamingen om hun eerste stappen in de racingwereld te zetten en op een buitengewone manier hun netwerk verder uit te bouwen. “Ik ben immens trots op wat we dit weekend hebben gepresteerd”, zegt Pieter Denys. “Ik heb mensen uit de auto zien stappen met tranen in de ogen, zo emotioneel werden ze ervan. Andy heeft echt super gereden. Net als de andere leden van het team. Dit was een fantastisch weekend voor het hele team van Xwift Racing Events. Ons project is echt geslaagd: we hebben nieuwkomers kunnen laten deelnemen aan een hoogstaande competitie. Echt geweldig!”

 

Related bio's:
Andy Peelman
Tags:
Andy Peelman