Torpedo de nieuwe film in première in Kinepolis Antwerpen

Torpedo de nieuwe film in première in Kinepolis Antwerpen

© Dieter Dewulf
Gisteren ging de nieuw film met o.a:Koen de Bouw in première.

1943. Een bende Vlaamse rebellen krijgt een geheime opdracht.Ze moeten met een gekaapte Duitse U-Boot van Congo naar de Verenigde Staten varen met aan boord een cargo waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen.

TORPEDO is het soort film dat mij verliefd gemaakt heeft op cinema. Van het scherm spattende films die ervoor gezorgd hebben dat ik van kleinsaf aan filmmaker wilde worden. Classic adventure movies zoals 'Raiders of the Lost Ark' en "men on a mission" movies zoals The Dirty Dozen en recenter 'Inglorious Basterds'. Maar ook duikbootfilms, met op kop uiteraard 'Das Boot'. Films die me als kleine jongen nagelbijtend aan het scherm kluisterden en die me nu nog altijd op het puntje van mijn stoel zetten, me laten huiveren, me laten lachen en die me meesleuren in een spannend avontuur, op stap met een bende charismatische personages. Toen ik met Johan Horemans, mijn writing buddy, het verhaal begon uit te werken, kwamen we vrij snel tot een goed startpunt: een avontuurlijke WW2 men on a mission-film over een bende Vlaamse verzetsstrijders die moet leren een duikboot besturen om in het geheim een belangrijke cargo naar Amerika te brengen. Maar, wat kon die cargo zijn? Een hallucinant en donker stukje Belgische geschiedenis bracht de oplossing: Little Boy, de atoombom die Hiroshima met de grond gelijk maakte, bestond voor 80% uit Belgisch uranium, afkomstig uit de Shinkolobwe-mijnen in Belgisch Congo, de rijkste vindplaats van uranium ter wereld. Het uranium werd door de Belgische regering clandestien verkocht aan president Roosevelt.Torpedo is een avontuurlijke mix van spanning, humor, liefde en spektakel, die zich afspeelt in één van de meest legendarische oorlogswapens uit de geschiedenis.

 

Cas:tKOEN DE BOUWSTANELLA-JUNE HENRARDNADINEJOREN SELDESLACHTSFILIPGILLES DE SCHRYVERVAN PRAAGBERT HAELVOETFONSSVEN DE RIDDERKLISSESTEFAN PERCEVALTAMMEROBRECHT VANDEN THORENWERNERVIC DE WACHTERKAPITEIN MAESTHURE RIEFENSTEINJÄGERRUDI MUKENDIJENGA

Related bio's: