Zal Rock Werchter opschuiven ?

Zal Rock Werchter opschuiven ?

© Photonews
Herman Schueremans heeft zelf een alternatief.

Nog 5 maanden Rock Werchter 2021 zou een feest moeten worden.

We gaan op dit moment nog altijd uit van een festival op volle capaciteit deze zomer.Zegt Rock Werchter-organisator  Herman Schueremans dat heeft hij gezegd tijdens een online panelgesprek over de Belgische muziekindustrie. Om het festival niet voor het tweede jaar op rij te moeten annuleren, is hij zelfs bereid om het later in de zomer te organiseren. “Als we twee maanden moeten opschuiven, zullen we dat zeker bekijken.”

243 euro. Zoveel kost een combiticket voor Rock Werchter 2021. De prijs staat nog altijd klaar en duidelijk op de website van het festival, netjes naast de line up, met grote namen als Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam en Gorillaz. De organisatie behoudt dan ook de ambitie om het festival begin juli te laten plaatsvinden zoals gepland. Organisator Herman Schueremans sprak die hoop vandaag voor de eerste keer publiekelijk uit. “Op dit moment gaan we er nog steeds vanuit dat we een festival op ‘full capacity’ zullen organiseren”, zei hij dinsdagmiddag in Het Depot in Leuven, waar hij deelnam aan een online panelgesprek in het kader van de Week van de Belgische Muziek.

Volgens Herman Schueremans lopen er voorturend gespreken met het kabinet van de minister cab volksgezondheid Frank vandenbroucke om te bekijken wat mogelijk is.

Schueremans  zelf heeft alvast een alternatief in gedachten,als blijkt dat het onmogelijk is om begin juli met 80.000 man op de wei te staan,"als we moeten opschuiven naar twee maanden later ,dan gaan we dat bekijken.Allicht kan dat,die flexibiliteit.Benieuwd wat er zal geberuen met de Belgische festival zomer.

Rock Werchter-organisator geven hun zelf tijd tot eind februari om de knoop door te hakken.Misschien tegen beter weten in maar toch...klinkt het in Het Laatste Nieuws.

 

Related bio's:
Herman Schueremans