20 nieuwe namen voor Pukkelpop

20 nieuwe namen voor Pukkelpop

© Pukkelpop
Anderson .Paak & The Free Nationals, blackwave., Fisher, Bullet For My Valentine en nog 16 artiesten voor PKP19!

Met o.a. Anderson .Paak & The Free Nationalsblackwave. en Fisher krijgt de Pukkelpopaffiche steeds meer vorm, zeg gerust: bloedvorm. In totaal voegt de organisatie weer 20 nieuwe artiesten toe aan haar line-up.

Chokri Mahassine, festivalorganistor, over Anderson .Paak & The Free Nationals:
“In 2016 stonden ze voor het eerst op Pukkelpop en toen was hun show al fenomenaal. Wie er afgelopen weekend bij was in de Lotto Arena zal het met me eens zijn: een memorabel concert, ronduit schitterend. R&B, jazz, funk, hiphop; werkelijk alles zit erin; top. Mocht Anderson .Paak nu eens twee minuten stilstaan, dan zou de hele wereld aan zijn voeten liggen!” 
 

VRIJDAG 16 AUGUSTUS

Wie houdt van emo & mumble rap rept zich op vrijdag naar nothing,nowhere. Of naar de hemelsbrede glimlach van de Londense revelatie Nilüfer Yanya, zij stelt op Pukkelpop haar langverwachte debuutalbum voor. Verder werd ook Harvey Sutherland, de dj-producer uit Melbourne bevestigd net als het Gentse Raketkanon, de luidste, strakste en meest geschifte noiserockband.

En voor het Antwerpse jazzhiphopduo blackwave. wordt het een speciale passage op Pukkelpop.

Chokri Mahassine, festivalorganistor, over blackwave.:
“blackwave., dat is zo’n heerlijke en eerlijke band. In 2017 deden ze, samen met Zwangere Guy, een indrukwekkende jamsessie in een caravan op een verder leeg festivalterrein; een paar dagen later openden ze om een uur ’s middags de Lift. Vorig jaar deden ze een Secret Session ergens op een geheime locatie op het terrein én een optreden in The Buzz, een lijnbus die op het festival stond geparkeerd. Ik hou van zo’n attitude: ‘gewoon muziek maken en de rest interesseert ons niet’. Deze zomer spelen ze hun enige festivalshow op Pukkelpop dus deze keer mag het, wat zeg ik, zál het zeker iets meer zijn dan een caravan of bus.”
 

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

Op zaterdag kunnen de fans van trashy naar de stratosferisch post-rockpunk van Brutus en de trashpunk van Cocaine Piss. De melodische hardcore komt van het Britse Basement en bij Mini Mansions zingt Michael Shuman die eveneens bassist is bij Queens of The Stone Age.
Dankzij de Amsterdamse indieband Altin Gün staat er ook Turkse funk en psychedelica op het Pukkelpopprogramma. Verder zijn de electro-anciens van Hot Chip helemaal terug en mogen ze deze editie van Pukkelpop turven. De routiniers van The Subs doen maar één festival deze zomer en dat is Pukkelpop.
 

ZONDAG 18 AUGUSTUS

Er is ook geweldig nieuws uit het kamp van Fisher. De Australische dj en producer, o.a. bekend van het met een Grammy genomineerde ‘Losing It’, heeft zijn komst naar Pukkelpop officieel bevestigd. Voor de fans van de Welshe heavymetalband Bullet For My Valentine zit het lange wachten er eveneens op; hun favoriete groep is erbij op zondag 18 augustus.
Op diezelfde zondag kan je dus ook naar het alom bejubelde Anderson .Paak & The Free Nationals en tweehonderd hyperkinetische beats per minuut vormen verder geen enkel probleem voor het eclectische Bamba Pana & Makaveli uit Tanzania.
幾何学模様 oftewel Kikagaku Moyo - Japans voor ‘geometrische patronen’- komen uit Tokio en verbazen wereldwijd met hun psych-rock en verbluffende visual effects. Zware baslijnen en hapklare synths zijn dan weer het kenmerk van de Engelse autodidact Macky Gee.
Verder werden ook Tommy Genesis, underground hiphop queen uit Vancouver en rapper slash Twitterfenomeen Pouya aan de line-up van zondag toegevoegd.
 

BINNENKORT MEER NIEUWE NAMEN

De affiche is nog niet volledig, meer namen volgen binnenkort. Tickets voor festival en camping zijn te koop via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be.

Related bio's:
Tags:
Pukkelpop