Damso wint Ultratop Streaming Award 2020

Damso wint Ultratop Streaming Award 2020

© BEA Music
Damso in de wolken met derde award

De Ultratop Streaming Award wordt voor de zesde keer uitgereikt door Belgian Entertainment Association Music (BEA Music) en Ultratop. Deze prijs beloont de Belgische artiest wiens muziek het meest wordt gestreamd in België. De Brusselse rapper Damso is de meest gestreamde artiest in België in 2020 en wint bijgevolg de Ultratop Streaming Award 2020.

Damso's muziekrepertoire behaalde maar liefst 218 miljoen streams* in België waarvan 53 miljoen streams in 2020. Damso haalde met het album ‘QALF’, uitgebracht in 2020, de top van de Waalse albumlijst en behaalde in korte tijd de platina status.

Derde Streaming Award voor Damso

Het digitaal succesverhaal van Damso werd de voorbije jaren al bevestigd met een Streaming Award in 2017 en 2018. Angèle onttroonde Damso in 2019, maar vorig jaar bewees Damso nogmaals dat hij de Belgische king of streaming is met een derde Streaming Award op zijn naam.

Een derde Ultratop Streaming Award

winnen is een grote eer voor mij. Deze prijs is mogelijk gemaakt door mijn loyaal publiek, dat ik van ganser harte dank. VieSurNous !

Patrick Guns, Voorzitter van BEA Music - Ultratop en Managing Director van Universal Music België ”Fantastisch om te zien hoe betalende streamingdiensten als Spotify, AppleMusic, Deezer en

dergelijke erin geslaagd zijn om een alsmaar groeiend aantal muziekliefhebbers te bereiken en te laten genieten van hun favoriete artiesten en muziek. En met Damso als winnaar van de Streaming Award zijn het diezelfde muziekliefhebbers die de meest beluisterde, en dus bijgevolg populairste artiest hebben gekozen. Ook al worden de nummers van Damso zelden op de radio gehoord, toch weet hij een heel groot publiek te bereiken.

Top 10 meest gestreamde lokale artiesten in België in 2020

De ex-laureaten Angèle en Lost Frequencies staan deze keer op respectievelijk de derde en vierde plaats. Nieuwkomer #LikeMe Cast en Regi vervolledigen de top 5 met de tweede en vijfde plaats. Verder behalen Zwangere Guy en ex-winnaars Dimitri Vegas & Like Mike de top 10 met een zesde en zevende plaats gevolgd door Bart Peeters, Hamza en Roméo Elvis.

Top 10 meest gestreamde lokale artiesten in België in 2020

  1. Damso

  2. #LikeMe Cast

  3. Angèle

  4. Lost Frequencies

  5. Regi

  6. Zwangere Guy

  7. Dimitri Vegas & Like Mike

  8. Bart Peeters

  9. Hamza

10. Roméo Elvis

2007 Fixkes

2009 Daan

2011 Selah Sue

2012 Hooverphonic

2013 Stromae

2014 Stroma

Related bio's:
Damso
Tags:
Damso
Meer nieuws over: