Geen editie van Festival aan Zee in 2020

Geen editie van Festival aan Zee in 2020

© Festival aan zee
Spijtig nieuws voor de festivalgangers want Festival aan Zee in de Panne gaat niet door

Na 15 spetterende edities van Festival aan Zee laat organisator Dranoeter vzw weten dat het festival in 2020 niet zal plaatsvinden. Door een conflict in de activiteitenkalender van gemeente De Panne is het niet mogelijk om het 2-daags familiefestival in 2020 te organiseren. 

Op zoek naar nieuwe datum voor #FAZ2020

Festival aan Zee, het gratis 2-daags festival op het strand en de dijk van De Panne, groeide de voorbije jaren uit tot de echte start van het nieuwe festivalseizoen. Op de affiche prijkte steeds een gevarieerde, bekende line-up voor het hele gezin: Oscar & The Wolf, Bart Peeters, Regi, Gers Pardoel, Triggerfinger, Clouseau… Door de combinatie van optredens, randanimatie en het speeldorp was Festival aan Zee een evenement op maat van het hele gezin. Vorig jaar lokte Festival aan Zee met deze formule maar liefst 16.500 festivalgangers.

Na de 15e editie van 28 & 28 april 2019 zat organisator Dranoeter vzw aan tafel met gemeente De Panne om de voorbije edities te evalueren en een samenwerking aan te gaan voor editie 2020. Uit de gesprekken bleek dat een nieuwe datum heel wat mogelijkheden zou bieden. Al snel kwam het pinksterweekend uit de bus. Festival aan Zee kon een extra motivatie zijn voor veel toeristen om een (verlengd) weekend te boeken, de organisatie zou kunnen inpikken op de zomerplanning van veel artiesten en natuurlijk is er eind mei meer kans op goed weer.

Conflict in activiteitenkalender De Panne

Na enkele maanden van onderhandelingen dook er een conflict op in de activiteitenkalender van gemeente De Panne. We onderzochten enkele alternatieve data, maar het bleek om diverse logistieke en organisatorische redenen niet haalbaar. Helaas komt er dus geen editie van Festival aan Zee in 2020.

Lions BAD Festival op 28 mei 2020 op nieuwe locatie

Ook voor BAD Festival, een eendaags evenement dat zich richt op mensen met een beperking en hun begeleiders, zijn er enkele veranderingen. Onder de gloednieuwe naam LIons BAD Festival krijgt de festivaldag een nieuwe datum: donderdag 28 mei 2020. Aangezien de organisatie van Lions BAD Festival voor een groot stuk samenhangt met Festival aan Zee, kan Lions BAD Festival in 2020 niet plaatsvinden in De Panne. Organisator Dranoeter vzw maakt zo snel mogelijk de nieuwe locatie bekend, maar geeft mee dat het evenement in West-Vlaanderen zal blijven. De formule van Lions BAD Festival blijft ongewijzigd: een combinatie van sterke optredens van bekende artiesten en workshops in een toegankelijk kader. Meer info over Lions BAD Festival: www.lionsbadfestival.be

 

Related bio's: