Laura Tesoro, 2 Fabiola en OT op Festival aan Zee

Laura Tesoro, 2 Fabiola en OT op Festival aan Zee

© Showbizzplaza
Laura Tesoro en 2 Fabiola op de affiche van het gratis van Festival aan zee in de Panne

Festival aan Zee maakt een nieuwe lading namen bekend: hitmachine Laura Tesoro, 'MNM Rising Star' OT en de dance legendes van 2 Fabiola. Op de affiche van het gratis strandfestival van 27 & 28 april 2019 staan al Mooneye (winnaar van De Nieuwe Lichting), Kapitein Winokio, DJ Shizzle Le Sauvage en Mirranda. Ook zijn de eerste acts bekend die spelen in de Belfius Beach Boutique, de tent voor lokaal, beloftevol talent. Het gaat om Exception (Roeselare), The Black Gasolines (Kortrijk), MAANBAR (Brugge) en West Corner Brass Band (Poperinge).

Sinds haar deelname aan het Eurovisiesongfestival is Laura Tesoro niet meer van de hitradio’s weg te slaan. Haar feelgood songs “What’s The Pressure”, “Higher”, "Beast" en “Mutual” vatten Laura perfect samen: aanstekelijk, energiek en funky. In 2019 zal deze jonge zangeres volop in de spotlight staan dankzij haar deelname aan het VTM-programma “Liefde Voor Muziek”. Kortom: Laura is een uitstekende performer. Het staat vast dat Laura Tesoro de Mainstage op zondag zal laten dansen met haar eigen hits, een reeks popklassiekers en haar enthousiaste uitstraling!

Nog een jonge zangeres op het podium van Festival aan Zee 2019: OT. Tv-programma's zoals The Voice en Idool zetten Olivia Trappeniers aan het dagdromen. Later won OT de radiowedstrijd MNM Rising Star, waarna niemand minder dan Regi haar uitnodigde voor de track "You Have A Heart". Het nummer werd bekroond met een gouden plaat. OT raast maar door: ze werd genomineerd bij de MIA's 2019 in de categorie 'Doorbraak'. Tijdens de indrukwekkende live show was ze één van Regi's gasten. Ook de meest recente single van OT, “Where is my love”, wordt grijs gedraaid op de radio. Haar songs zorgen voor instant summer vibes.

De jaren 90 zijn terug van nooit helemaal weggeweest en daar is de populaire dance band 2 Fabiola het ultieme bewijs van. Met een carrière van meer dan 20 jaar zijn hun hits uitgegroeid tot dansklassiekers. Denk maar aan "Lift U Up", "Freak Out", "House of Doom"... In 2014 kwam daar de megahit "She's After My Piano" bij: de meest gedraaide song op de radio dat jaar! Dankzij het grote succes van het nummer namen Pat Krimson en Loredana de Radio 2 Zomerhit mee naar huis. Na optredens op o.a. Tomorrowland en I Love the 90s gingen ze op tour in Namibië, Spanje, Libanon... Met een goeie brok nostalgie zal 2 Fabiola een spetterend feest inzetten op zondagavond.

Eerste namen van de Belfius Beach Boutique

Welke lokale bands een podiumplek krijgen in de Belfius Beach Boutique tijdens Festival aan Zee 2019, dat wordt bepaald via een spannende wedstrijd. Uit meer dan 150 inzendingenvia de website Vi.be selecteerde de deskundige jury van Festival aan Zee 32 acts die mochten doorgaan naar de 2 live preselecties.

Intussen is de eerste preselectie van 1 februari achter de rug. En dus is het tijd om de eerste lading winnaars bekend te maken! Deze beloftevolle artiesten kan je aan het werk zien op Festival aan Zee 2019: Exception, The Black Gasolines, MAANBAR en West Corner Brass Band. Proficiat!

De Roeselaarse DJ Exception veroverde met z'n deskundige sets alle vele plekjes in West-Vlaanderen én ver daarbuiten. Zo draaide hij al in Boedapest! De jonge snaken van The Black Gasolines (Kortrijk) trokken begin januari richting Londen voor een concerttour van 5 dagen. Een maand daarna stonden ze op het podium als voorprogramma van niemand minder dan The Sore Losers. De Brugse indie-popband MAANBAR leverde een prachtige eerste EP af, met een reeks breekbare en tegelijk wervelende songs. Voor fans van The War on Drugs, Meuris en Gorki. West Corner Brass Band, de meest partyband van de Westhoek, staat klaar om je te doen swingen. Ze herinterpreteren popklassiekers met hun eigen, funky draai. Stilstaan is onmogelijk!

 

Related bio's: