Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters maken samen unieke versie voor de Vlaamse Feestdag

Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters maken samen unieke versie voor de Vlaamse Feestdag

© Radio2
unieke versie van 'Allemaal' voor de Vlaamse feestdag

Radio 2 heeft een jarenlange traditie om elk jaar toe te leven naar de Vlaamse feestdag met een eigen Vlaanderen Feest-lied. Dat is dit jaar niet anders, ook al gaan de evenementen rond 11 juli niet door. Vlaanderen blijft feesten. Daarom vroeg De Grootste Familie aan Wim Soutaer om zijn hit 'Allemaal' aan te passen aan de huidige omstandigheden, en een lied voor een coronaproof feest te schrijven.

Het refrein klinkt nu zo: 
"We gaan dansen in de zon, maar komen niet te dicht. Ja, we omarmen het leven met een lach op ons gezicht. Apart, niet samen, want dat is cruciaal. Maar we genieten van het leven. Allemaal."

Om te tonen dat iedereen viert, vroeg Radio 2 aan verschillende generaties om mee te zingen. En zo wordt het Vlaanderen Feest-lied dit jaar gezongen door Wim SoutaerWilly SommersBrahim en Zita Wauters. Ze hebben elkaar nooit ontmoet tijdens het maakproces. Iedere artiest is op zijn beurt gaan inzingen bij producer Ronald Vanhuffel. Het resultaat, een echte feestplaat, is vanaf vandaag ook te koop via de gekende kanalen en beschikbaar op de streamingdiensten.

Homemade videoclip

De videoclip van de nieuwe 'Allemaal' is op zijn beurt homemade. Wim, Willy, Brahim en Zita gingen elk met hun smartphone aan de slag. De luisteraars en kijkers van De Madammen kregen het resultaat in primeur te zien.