17 nieuwe namen bekend voor Dour

17 nieuwe namen bekend voor Dour

© Dour Festival
King Gizzard & The Lizard Wizard en black midi zijn van de partij!

Het programma van de Avant-Garde Metal Day, de dag met de beste groepen uit de Belgische en de internationale metalscene, hebben we al bekendgemaakt en nu onthult Dour ook een nieuwe reeks namen uit de rockmuziek. Die bewijzen dat het genre nog altijd springlevend is en altijd zijn plaats zal hebben op een festival dat er dit jaar zelfs een nieuw podium aan wijdt: Le Garage.
 
De Australische band King Gizzard & The Lizard Wizard heeft een revolutionaire sound, bracht in minder dan twee jaar liefst 5 albums uit en speelt dan weer op het podium van de Last Arena. De Londense jongens van black midi zijn zonder enige twijfel de nieuwe sensatie van de Engelse rock. Ze gooien alles door elkaar (progrock, psychedelische muziek en blues), hebben lak aan regels en zullen Le Garage op zijn kop zetten.
 
Vanaf volgende zomer worden fans van rock, metal, hardcore punk, sludge en andere aanverwante genres op dat podium op hun wenken bediend. En natuurlijk mag je daar dan ook de beste Britse rockbands verwachten. Dour pakt uit met de geniale Londenaars van Warmduscher, een band bestaande uit leden van The Fat White Family, Paranoid London, Insecure Men en Childhood, maar ook met postpunkband Black Country, New Road en de psychedelische sixties instrumentals van Los Bitchos.
Vanuit de Verenigde Staten brengen twee fantastische underground punkbands uit New York een pak distortion-pedalen mee, Dirty Fences en Show Me The Body. De Amerikanen van Boy Harsher combineren synthwave, techno, electroclash en industrial en staan ook op de affiche van Le Garage.
 
Terug naar eigen land voor een fraaie delegatie Belgische bands, met de gespierde punk van het Luikse Cocaine Piss; de terugkeer van The K., dat een nieuw album uitbrengt, ‘Amputate Corporate Art’; de Brusselse band Annabel Lee die zijn naam ontleent aan het laatste gedicht van Edgar Allan Poe; het Brusselse trio Milk TV, dat punk, pop en no wave brengt; verder, recht uit Antwerpen, Borokov Borokov en tot slot Les Juliens, 10 muzikanten die zich met hart en ziel uitleven op de muziek van Julien Clerc!
 
Een van de boegbeelden van de Franse rock, Last Train, bevestigt eveneens zijn eerste komst naar Dour. De band wordt alom geprezen om zijn intense, temperamentvolle concerten.
 
Afronden doen we met het mysterieuze Nederlandse trio De Ambassade. Dat tekende onlangs bij het beroemde industrial label Knekelhuis en in Le Garage dompelt het je onder in zijn koude DIY-sound met pakken reverb. Op datzelfde podium laten ook de Rotterdammers van Iguana Death Cult hun explosieve garage punk op het publiek los.

Related bio's: