Een zomer zonder Dour Festival

Een zomer zonder Dour Festival

© Dour Festival
volgende afspraak wordt 14 juli 2021.

Op de website deden wij net hetzelfde als jullie: we telden de dagen af... Hoe lang is het nog tot Dour? We waren er nog niet, maar elke dag kwamen we dichterbij. Toen de wekker deze morgen afging, was het nog maar 90 keer slapen. Maar de voorbije maanden is de wereld totaal veranderd, ons leven staat op zijn kop en de overheid zag zich gedwongen nooit geziene maatregelen te treffen. En door de nieuwste maatregelen van de regering moeten we ons festival afgelasten. We hielden er rekening mee dat het kon gebeuren, maar wilden het niet geloven.

Nu is het toch zover: deze zomer zal er geen Dour Festival zijn.

Onze jaarlijkse afspraak met jullie en de muziek, de ideale setting voor een heerlijk feest, gaat niet door. Het festival met zijn bijzondere sfeer dat ons elk jaar samenbrengt om te lachen en te dansen... Het feest dat we met jullie hadden willen vieren, zonder social distancing en mondmaskers, zullen we deze keer moeten overslaan. De dansvloer van Le Labo en het podium van De Red Bull Elektropedia Balzaal zullen een jaartje moeten wachten op jullie gejuich en applaus. Wij zullen de enigen zijn die tijdens dat weekend in juli de windmolens zullen zien draaien, en we zullen jullie heerlijke ‘Doureuuuh’, waar ons hart sneller van gaat slaan, heel erg missen.

Hoe verpletterend dit nieuws ook is, we waren er toch al een beetje op voorbereid. We begrijpen het en we steunen de preventieve maatregelen die de overheid neemt. Ze zijn nodig om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook als de experts het erover eens zouden zijn dat de situatie tegen deze zomer onder controle zal zijn, is het niet verstandig om in Dour massa’s mensen samen te brengen die uit heel België en uit het buitenland komen. Het gaat om de gezondheid en de veiligheid van de festivalgangers, de artiesten, onze partners, leveranciers, medewerkers en vrijwilligers... En dat blijft onze absolute prioriteit.

De mensen achter wie we ons vandaag massaal moeten scharen zijn de verplegers/ verpleegsters, het verzorgend personeel en de artsen die onophoudelijk vechten om deze gezondheidscrisis in te dijken. Ook alle helden in de schaduw verdienen een applaus: de kassabediendes in de supermarkt, de kruidenier op de hoek, al die mensen die, ondanks de risico’s, al wekenlang in touw zijn om ons dagelijks leven te vergemakkelijken.

Op 4 mei informeren we jullie wat er gebeurt met de festivalpassen voor Dour 2020. We hebben tot dan nodig om alle gegevens te verzamelen bij de verkooppunten. Zorg intussen voor jezelf en voor je dierbaren, was je handen, respecteer de veiligheidsafstand, blijf in uw kot en doe er alles aan om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen... Dat is wat nu telt. We kijken uit naar een toekomst die pakken rooskleuriger is en daarom gaan we vandaag al aan de slag voor de volgende editie. Onze volgende afspraak wordt 14 juli 2021.

We zullen jullie missen... Doureuuuh! 
 

Related bio's: