Halloweenfestival ‘Cocô Locô’ in 3 edities uitgroeide tot een Sportpaleis-hit

Halloweenfestival ‘Cocô Locô’ in 3 edities uitgroeide tot een Sportpaleis-hit

© Cocô Locô
Bezoekers omschrijven dit vaak als 'het Cirque du Soleil van Halloween'

Dit weekend kan je in het Antwerpse Sportpaleis terecht voor Cocô Locô, het sjiekste, meest stijlvolle en grootste Halloweenfestival van België. Op het festival, dat in de nacht van 31 oktober op 1 november plaatsvindt, worden ook de doden herdacht en gevierd. Na 2 uitverkochte edities op de Antwerpse Waagnatie en een corona-onderbreking, barst het festival van Bjorn Swennen en Jelte Lambaerts van de Herentalse HAP-group dit jaar helemaal uit z’n voegen. “We zijn op het ideale moment gesprongen. Van bij de start hebben we meteen al de juiste doelgroep bereikt, waardoor ons festival blijft groeien. Op Cocô Locô zijn de dj’s en de muziek een onderdeel van de totaalbeleving, waarin we Halloween combineren met ‘het feest van de doden’ (Dia De Los Muertos). Met artistiek directrice Florence Agrati (Mardi Grass, Tomorrowland) investeren we volop verder in dat kleurrijke verhaal. Naast de creatie van 25 handgeschilderde kostuums, zijn er ook nog de dansers, vuurspuwers, (lucht)acrobaten en circusartiesten die mee invulling geven aan het geheel”, zegt het duo. Door het versnelde succes in eigen land, wordt er vanuit het buitenland volop aan de mouwen getrokken van de organisatoren: “Op tafel liggen voorstellen waarmee we ons verhaal volgend jaar al Europees kunnen uitrollen. We nemen het in overweging, maar op dit moment ligt onze focus op de komende editie van zondagavond. Het doel is om onze duizenden Sportpaleis-bezoekers opnieuw een unieke topavond te bezorgen. Voor snelle beslissers zijn er nog tickets, maar op basis van het zaalplan en de ingetekende capaciteit gaan we, voor het derde jaar op rij, opnieuw voor een uitverkochte editie. Dat zou mooi zijn.

Facejuwels
Het zijn drukke tijden voor wie bezig is met make-up of wie facejuwels en varianten aanbiedt. Dat heeft vooral te maken met de 3de editie van Cocô Locô. Het stijlvolle, grootste Halloweenfestival van België vindt zondag opnieuw plaats in Antwerpen, op een nieuwe, verrassende locatie: “Door de coronamaatregelen werden wij net als heel wat collega-organisatoren verplicht om ons festival vorig jaar te annuleren en door te schuiven naar dit jaar. Na 2 succesvolle en uitverkochte edities in de Waagnatie, hadden we voor deze editie al wat tickets verkocht, maar bijlange nog niet de massa. Toen het duidelijk werd dat we op basis van het Covid Safe Ticket dit jaar een nieuwe Cocô Locô konden organiseren, zijn we onmiddellijk begonnen. Op onze sociale media reageerden meteen duizenden mensen enthousiast op onze aankondiging. De post werd massaal gedeeld, waardoor wij er van in het begin al een goed gevoel bij hadden. Het was een gok, maar door de positieve signalen van onze bezoekers en de omstandigheden, zijn we toch gesprongen. We verhuisden het festival van de Waagnatie naar de Lotto Arena, maar die is ondertussen ook weer te klein, waardoor we zondagavond ons verhaal uitrollen in het Antwerpse Sportpaleis”, zegt organisator Bjorn Swennen. 
 

Geheim
Wat is het geheim achter het succes? “Ik denk de combinatie”, zegt Jelte Lambaerts. “Bij Cocô Locô draait het niet alleen om de dj’s en de muziek, maar vooral om de totaalbeleving. Wij doen vaak steekproeven en bevragingen bij onze bezoekers en dan merken we dat die voornamelijk komen voor de unieke sfeer en het geheel. Naast Halloween komen ze ook voor ‘het feest van de doden’ (Dia De Los Muertos), iets wat in de Mexicaanse landen, maar ook in Europa, jaar na jaar wint aan populariteit. Met het aantrekken van artistiek directrice Florence Agrati (Mardi Grass, Tomorrowland) investeren we op die manier verder in dat kleurrijke gedeelte. Naast de creatie van 25 handgeschilderde kostuums, zijn er ook nog de dansers, vuurspuwers, (lucht)acrobaten en circusartiesten die meewerken en gestalte geven aan onze bijzondere manier waarmee we de doden herdenken. Met 18 creatieve artiesten ‘on stage’, waaronder 3 internationale toppers, maken we er straks weer iets bijzonder van. Cocô Locô wordt door de bezoekers vaak omschreven als ‘het Cirque du Soleil van Halloween’, een uitspraak die we als een groot compliment beschouwen en waar we ons volledig kunnen in vinden.” 

Buitenland
Door het versnelde succes in eigen land kijkt het buitenland mee. “Met die duizenden bezoekers zijn we blijkbaar niet alleen ‘het grootste Halloweenfestival van België’, maar ook van Europa. Dat biedt inderdaad mogelijkheden richting andere landen. We bekijken dat stap voor stap, maar eerst focussen we ons op de editie van komende zondag. De lat ligt hoog, de verwachtingen zijn hooggespannen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het opnieuw een memorabele editie gaat worden. Voor last-minute beslissers, die het laatste event voor de winter nog willen meemaken,  zijn er nog tickets, maar die moeten echt snel zijn. Op basis van de zaalplannen en de ingetekende capaciteit gaan we opnieuw voor een uitverkochte editie. Dat zou dan de derde keer op rij zijn”, zegt Bjorn Swennen. 

De 3de editie van Cocô Locô vindt plaats op zondag 31 oktober 2021 in het AntwerpseSportpaleis. Om 20u30 openen de deuren van ‘het grootste Halloweenfestival van België’, voor een unieke totaalbeleving met dj-sets en optredens van La Fuente (Nederland), Vunzige Deuntjes Soundsystem (Nederland), Dimitri Wouters & Thierry Von Der Warth, B-kay, Rewind All Stars (Nederland) en DJ F.R.A.N.K. 

Tickets en info vind je op www.cocoloco-festival.be

Related bio's:
Tags:
Cocô Locô
Meer nieuws over: