Het nieuwe album ‘Tweesprong’ van Clouseau

Het nieuwe album ‘Tweesprong’ van Clouseau

©
vanaf morgen overal verkrijgbaar en meteen goed voor goud!

Gisteren stelde Clouseau hun nieuwe album ‘Tweesprong’ voor in de feestzaal Eldorado in Humbeek. Daar kregen ze te horen dat ‘Tweesprong’ meer dan 10.000 keer is voorbesteld, goed voor een gouden award! ‘Tweesprong’ is hun dertiende Nederlandstalige plaat. Het is een bijzonder eerlijk en emotioneel album geworden, en Koen en Kris denken oprecht dat ze nog nooit zò’n verzameling straffe songs op één album hebben gehad. En dat zeggen ze niet omdat dat vaak het klassieke promopraatje is: je vòelt gewoon dat ze écht trots zijn op hun nieuwe album, misschien wel het meest trots in hun lange carrière. 

Je merkt aan alles dat Clouseau deze plaat met oh zoveel goesting gemaakt heeft. De keuze alleen al van welk nummer nu al dan niet op de plaat kwam, was een werk van lange adem. Koen en Kris besloten vol in te zetten op waarachtigheid - alle songs die wat vrijblijvend waren, tekstueel of muzikaal, verdwenen uit de lijst. En uiteindelijk zijn de mannen gestrand op 14 fantastische goeie nummers. Geweldige, volwassen popmuziek, zoals alleen Clouseau die kan maken. De ene song is inhoudelijk al wat vlotter verteerbaar dan de andere, Koen en Kris gaan de moeilijkere onderwerpen niet uit de weg, maar gaan er samen doorheen.

Dat is ook een beetje de rode draad in het album. Sommige nummers tonen hoe schoon en motiverend het leven en de liefde kunnen zijn, andere songs tonen dan weer de minder fraaie kant van die liefde - want ze kan je ook zwaar onderuit halen. Vandaar dat de keuze voor ‘Tweesprong’ als albumtitel niet onlogisch is.

Eerlijkheid, warmte en soms verkilling, levenslust en soms ook twijfel, diepe vreugde en soms ook bittere ontgoocheling: al die emoties hebben hun plaats op ‘Tweesprong’.

Kris schreef samen met zijn kompaan Stefaan Fernande het overgrote deel van de songs op 'Tweesprong' en Koen leverde een paar prachtige teksten, waarvan ééntje op muziek werd gezet door oude vriend Frank Boeijen. Daarnaast heeft ook Jan Leyers een paar fijne songs aangeleverd, samen met Frank Vander linden.

Het is ook de eerste keer dat Kris de productie volledig op zich heeft genomen en dat hòòr je - Clouseau heeft zelden een plaat gemaakt die dichter bij henzelf lag dan deze.
 
Clouseau koppelt de release van ‘Tweesprong’ aan een uitgebreide tournee die doorheen gans Vlaanderen en Nederland reist, de Vlaamse data zijn in een mum van tijd uitverkocht. Er resten enkel nog een paar tickets voor de Nederlandse shows. Tickets kan je bestellen via Greenhouse: https://www.greenhousetalent.com/nl/artists/clouseau.

Tweesprong’ verschijnt morgen op CD en alle digitale platformen. Op 6 december 2019 brengt Clouseau een exclusieve vinyl oplage uit van de plaat. 

 

Related bio's: