In ‘Volgend jaar’ blikken Guus Meeuwis en Diggy Dex terug op 2020

In ‘Volgend jaar’ blikken Guus Meeuwis en Diggy Dex terug op 2020

© Modestus Records
"Er zit veerkracht in dit liedje. Mooi toch!"

Voor het 5de jaar op rij zijn zanger Guus Meeuwis en rapper Diggy Dex de studio ingedoken voor een eindejaarsnummer. In ‘Volgend jaar’ blikt het duo terug op het coronajaar 2020. “De omstandigheden én de uitdaging waren bijzonder groot, want hoe vertel je in iets meer dan drie en halve minuut hoe zo’n virus ons leven heeft veranderd en hoe wij dat hebben ervaren. Het was pittig, maar we zijn bijzonder blij met het resultaat. Een universeel lied dat veerkracht uitstraalt. Mooi toch!

Guus Meeuwis en Diggy Dex hoeven we in Vlaanderen eigenlijk niet meer te introduceren. Bij ons brak Meeuwis in de jaren negentig al door met ‘Het is een nacht en ‘Per spoor, liedjes die ontstonden toen Guus nog In Vlaanderen studeerde. Ook nadien vond de muziek van één van Nederlands populairste artiesten vlotjes de weg naar onze contreien. Heel wat landgenoten zijn jaarlijkse van de partij op Guus zijn ‘Groots met zachte G’-concerten in het PSV-stadion te Eindhoven. Zijn recente album ‘Deel zoveel’ met de veelgedraaide single ‘Echte mannen’, wordt ook bij ons goed gesmaakt. Met ‘Slaap lekker’ (Fantastig toch), een duet dat hij uitbracht met Eva de Roovere, stond rapper Diggy Dex meteen op de muzikale kaart in Vlaanderen. Samen met Milow was Diggy één van de smaakmakers in het recentste seizoen van ‘Beste Zangers’.

Normaal beginnen ze met alle feiten op te schrijven die er zich het voorbije jaar afspeelden en maken ze daar een liedje van, maar deze keer zijn ze eerst coronaproof aan tafel gaan zitten om te bespreken hoe het gekke jaar 2020 hen bevallen is. "We zaten te praten om inspiratie te krijgen voor dit nummer en steeds weer kwamen we bij de vraag uit: hoe vang je dit jaar? Ook omdat het voor mij persoonlijk nog steeds heel dubbel is allemaal en ik nog steeds heel moeilijk mijn handen om deze coronacrisis kan krijgen. Er is zoveel gebeurd”, zegt Diggy Dex.

We wilden dicht bij onszelf blijven en misschien kun je dit jaar ook helemaal niet verwoorden in drie en een halve minuut. De tekst van ‘Volgend jaar’ heeft volgens ons een herkenbaar karakter, ook al beseffen we dat straks ieder op z’n eigen manier zal terugblikken op 2020. We willen met dit nummer proberen uit te leggen wat het met ons gedaan heeft, wat ons gevoel is en wat wij missen. Er zit ook veerkracht in het liedje, dat vind ik dan ook weer mooi”, zegt Guus Meeuwis.

De single ‘Volgend jaar’ (Tabee 2020) van Guus Meeuwis en Diggy Dex verscheen op House of Entertainment onder licentie van Modestus Records en is vanaf nu beschikbaar op alle digitaleplatformen. 

 

 

 

Related bio's:
Guus Meeuwis, Diggy Dex
Meer nieuws over: