Karrewiet brengt ook in de zomer de actualiteit

Karrewiet brengt ook in de zomer de actualiteit

© vrt
Het jongerenjournaal van Ketnet Karrewiet brengt de actualiteit op kindermaat

De zomervakantie staat voor de deur. Karrewiet is net zoals ieder jaar deze zomer niet te zien op televisie maar ook tijdens de vakantie wil Karrewiet er zijn voor de Ketnetters. Het jongerenjournaal van Ketnet informeert de Ketnetters ook in de zomer op kindermaat. Dagelijks kunnen de Ketnetters terecht op Ketnet.be/Karrewiet voor de actualiteit.

‘In juli en augustus brengt Karrewiet 7 dagen per week het belangrijkste binnenlandse én buitenlandse nieuws  op de site van Ketnet. Met ook het dagelijkse weerbericht, de ‘vraag’ van de dag’ en natuurlijk ook de laatste weetjes uit showbizzland blijven de Karrewieters helemaal up to date.’
Katrien Vanderslycken, Themachef JONG van VRT NWS

Dit najaar brengt Karrewiet het nieuws op kindermaat op YouTube met een eigen kanaal. Ketnet wil daar zijn waar de Ketnetters zich bevinden en YouTube is enorm populair in de doelgroep. De Karrewiet-app stopt vanaf deze zomer met het leveren van dagelijkse updates. 

‘We blijven met Karrewiet inzetten op een sterk en innovatief nieuwsaanbod op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Op deze platformen bieden video’s, games en interacties elke dag opnieuw een mix van ontspanning en informatie. Daarnaast willen we met Karrewiet ook gericht aanwezig zijn op digitale platformen waar kinderen naar informatie op zoek gaan. Zo blijven we inspelen op het veranderend mediagebruik en blijft Karrewiet ook daar referentie voor nieuws op maat van onze doelgroep.‘
Sam Ickx, Digitaal aanbodverantwoordelijke Ketnet

Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen de Ketnetters voor Karrewiet, naast de dagelijkse uitzending op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app, ook terecht op YouTube.

 

Related bio's:
Mariam El Mandoudi, Jelle Mels