Marcel Vanthilt presenteert deze zomer op Radio 2

Marcel Vanthilt presenteert deze zomer op Radio 2

© Radio 2
Marcel Vanthilt presenteert deze zomer een muziekkwis op Radio 2

Vanaf zondag 9 juni duikt Marcel Vanthilt de hele zomer lang elke zondagmiddag in het gigantische Radio 2-muziekarchief. In Ken je klassiekers, de muziekkwis met Marcel Vanthilt gaat Marcel op zijn eigenzinnige manier op zoek naar de geheimen van de grootste muziekklassiekers. Dat doet hij niet alleen: elke week betrekt hij twee bekende Vlamingen bij zijn speurtocht. De winnaar van de quiz is een week lang De Grootste Klassiekerskenner en zal een week lang zijn favoriete klassiekers op Radio 2 mogen voorstellen. Marcel verzekert de luisteraars dat je niet veel van muziek moet kennen om thuis mee te spelen:

Marcel Vanthilt: 
"Het is een beetje om te lachen, héél plezant en een kwis boordevol bijzondere muziekweetjes!" 

In Ken je klassiekers wordt Marcel bijgestaan door de grootste muziekkenner van Vlaanderen: Jan Delvaux.

an Delvaux:
"Het is geleden van 1983 dat er nog eens een eenmansjury te horen was op de radio, het is van 1987 geleden dat er nog een muziekkwis geweest is op radio, en het is van 1994 geleden dat ik nog iets samen met Marcel gedaan heb... zondag wordt een historische dag voor mij. Ik kijk ernaar uit!"

De eerste twee kandidaten die het zondag tegen elkaar opnemen zijn Imke Courtois en Miguel Wiels. Imke is alvast voorbereid en heeft een duidelijke boodschap voor Miguel: "Ik heb al een week zitten luisteren naar de 1000 Klassiekers van Radio 2 als voorbereiding. En Miguel, met jouw kennis over K3 ga je er niet komen." Maar Miguel is er gerust op: "Het is een muziekkwis, dus ik ga ervan uit dat ik zal winnen."

Ken je klassiekers, de muziekkwis met Marcel Vanthilt: vanaf zondag 9 juni elke zondag van 12.00 tot 13.00 uur op Radio 2.

Related bio's:
Marcel Vanthilt
Meer nieuws over: