Nieuwe boost voor Vlaamse muziek dankzij BNL!

Nieuwe boost voor Vlaamse muziek dankzij BNL!

© Vbro
VBRO gaat Vlaams!

Het was sinds vorig jaar algemeen geweten : VBRO haalde de nationale radiolicentie binnen voor "muziek van eigen bodem" en het was wachten tot het station klaar zou zijn. Op paasmaandag 13 april om 12u00 dan is het zover. Na ruim een jaar voorbereiding klinkt er weldra nog meer Belgisch werk en Nederlandstalig product op de Vlaamse radio. En naast een nieuwe CEO, Hugo Foets, die werd binnen gehaald om het plan uit te tekenen en het bedrijf te leiden, is er geopteerd voor een nieuwe naam : BNL. 

 

 

Frederik Thomas die met VBRO de licentie in huis haalde : "We zijn er in geslaagd om met Hugo iemand aan het hoofd van onze omroeporganisatie te krijgen die zowel kennis heeft op vlak van radio, meer dan 25 jaar ervaring heeft in de muzieksector en het klappen van de zweep kent van de eventbranche. Toen hij voor ons het plan uitschreef hoe we moesten klinken, waren we met z'n allen laaiend enthousiast. En laat ons wel zijn, de vlag BNL dekt de lading, want we staan voor muziek uit België en Nederland".

 

 

Steven Dujardin, gewezen programmadirecteur 4FM en Be One, is één van de ervaren radiomensen die door Foets in huis gehaald werd : "Ik heb direct ja gezegd toen Hugo me polste naar de functie van Marketing Manager omdat het een bijzondere uitdaging is om van op een blanco bladzijde mee te schrijven aan een nieuw verhaal. Nieuw is het, aangezien we als enige radiozender in Vlaanderen alleen muziek van eigen bodem en Nederlandstalig zullen brengen. Het beperkt ons, maar het geeft ons tegelijk een unieke USP".

 

 

Hugo Foets kende sinds lang de behoefte vanuit de muziekmarkt : "BNL wil een platform zijn waar het rijke repertoire van de Belgische muziekgeschiedenis aan bod komt, maar vooral ook een forum waar nieuw werk een kans krijgt en talent uit Vlaanderen zich kan etaleren. Laat ons maar het kleine broertje zijn van de grote, fantastische radiofamilie die Vlaanderen rijk is. We zijn immers geen concurrent maar een toegevoegde waarde en willen de opdracht vervullen die de Vlaamse regering onze omroeporganisatie gegeven heeft; met name muziek van bij ons tot bij de luisteraar brengen. Aan ons om die kleine nichezender zo aantrekkelijk mogelijk te maken".

 

 

Hoe BNL zal klinken, weten we vanaf 13 april om klokslag 12u00 via de 17 FM-frequenties, het landelijk dekkend DAB+netwerk en via de telecomoperatoren Telenet (kanaal 944) en Orange (kanaal 878). Wat zeker is, is dat het station een verrijking zal zijn voor de artiesten en bands van bij ons!

Related bio's:
Tags:
VBRO, BNL
Meer nieuws over: