Pieter Aspe is overleden.

Pieter Aspe is overleden.

© Photonews
Spijtig nieuws de bekende auteur Pieter Aspe is overleden.

Zonet deze avond melden de kranten Het Nieuwsblad en HLN.be het triestige nieuws van het overlijden van Pieter Aspe.

Lieve lezers en vrienden van Pieter Aspe, bijzonder verdrietig nieuws. Pieter Aspe is vandaag, 1 mei 2021, overleden na een kort ziekbed. We wensen zijn echtgenote Tamara alle sterkte in het verwerken van dit verdriet. Hij zal heel hard gemist worden. We bedanken iedereen die ons de afgelopen tijd gesteund heeft met berichtjes van hoop. Nu nemen we de tijd om de herinneringen aan Pieter Aspe te koesteren.

Op zaterdag 1 mei hebben we afscheid genomen van Pieter Aspe. Pierre Aspeslag, zoals hij echt heette, is 68 jaar geworden. Na een ziekbed van twee weken is hij in alle rust overleden in het AZ Sint-Jan in Brugge. Pieter Aspe leverde sinds de zomer van 2020 meerdere gevechten met diverse medische aandoeningen. Uiteindelijk blies hij zijn laatste adem uit in het bijzijn van geliefde echtgenote Tamara .

Pieter Aspe was een van de succesvolste schrijvers in Vlaanderen van de afgelopen decennia. Hij wordt beschouwd als één van de grondleggers van het misdaadgenre. Zijn werk werd in tien talen vertaald. De 10-delige tv-reeks Aspeis gebaseerd op de boeken en personages van Pieter Aspe. Van zijn boeken werden wereldwijd meer dan 3,5 miljoen exemplaren verkocht. In 2018 richtte hij zijn eigen uitgeverij op, Aspe NV. In 2020 vierde hij 25-jarig schrijverschap.

Tamara was zijn derde vrouw. In augustus 2016 verloor hij zijn toenmalige vrouw Bernadette Vandenbroucke (53) aan kanker. Eerder was hij ook getrouwd met Francine. 

De boeken rond Van In werden ook een succesvolle tv-serie onder de naam Aspe, tussen 2004 en 2014. Herbert Flack, Lucas Van den Eynde en Francesca Vanthielen speelden er de hoofdrollen, Aspe zelf figureerde meermaals.

Related bio's:
Pierre Aspeslag, Pieter Aspe