Stem vanaf nu op De Lage Landenlijst

Stem vanaf nu op De Lage Landenlijst

© Radio1
De Lage Landenlijst: op zondag 1 en 8 september op Radio 1

Radio 1 en haar luisteraars gaan met Omroep Brabant, de Limburgse L1, en Omroep Zeeland opnieuw op zoek naar het beste Nederlandstalige lied

Op zaterdag 14 september zendt Radio 1 de vierde editie van De Lage Landenlijst uit, de top 100 van de beste Nederlandstalige songs sinds 1945. De uitzending vindt plaats van 9.00 tot 18.00 uur vanop een locatie die zowel voor België als Nederland bijzonder is: de veerpont de President Willy Claes in Ophoven (Kinrooi) aan fietsknooppunt 22. De veerpont pendelt symbolisch van het ene naar het andere land.

Start stemming

Jan Hautekiet lanceerde vandaag de stemming met een uitzending van 9.00 tot 12.00 uur. De insteek van De Lage Landenlijst luidt dit jaar: "We kennen elkaars klassiekers, maar kennen we ook de laatste nieuwe muziek van over de grens?". Vanaf vandaag, vrijdag 30 augustus, kunnen luisteraars via radio1.be stemmen op hun favoriete nummers uit Vlaanderen en Nederland. Wat het populairste Nederlandstalige nummer is, ontdekken ze op zaterdag 14 september. 

De top 100 van de Lage Landen wordt die zaterdag gepresenteerd door Jan Hautekiet en Maarten Kortlever op Radio 1, L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland, van 09.00 tot 18.00 uur. Dat doen ze vanop de veerpont aan de jachthaven, hotel-restaurant en watersportcentrum De Spaenjerd, Maasstraat 84, 3640 in Ophoven (Kinrooi) aan fietsknooppunt 22. Er is een elektrische veerpont voor fietsers en voetgangers tussen Ohé en Laak en Ophoven. De veerpont aan de uitzendlocatie is die zaterdag 14 september ook gratis voor publiek. 

Tot en met zaterdag 14 september presenteren Jan Hautekiet en Maarten Kortlever elke zondag van 13.00 tot 14.00 uur De Lage Landenlijst op Radio 1. 

Stemmen voor de Lage Landenlijst kan nog tot en met vrijdag 13 september, via radio1.bel1.nlomroepbrabant.nl en omroepzeeland.nl. Vorig jaar nog stond 'Ruimtevaarder' van Kommil Foo op 1 in de lijst, gevolg door 'Ploegsteert' van Het Zesde Metaal. De instant-klassieker 'Zoutelande' van BLØF met Geike Arnaert vervolledigde de top drie.

De Lage Landenlijst is een samenwerking tussen Radio 1, L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland. Het initiatief kan rekenen op de steun van deBuren/Grensverleggers.

De Lage Landenlijst: op zondag 1 en 8 september van 13.00 tot 14.00 uur en op zaterdag 14 september van 9.00 tot 18.00 uur op Radio 1.