Stickeractie levert na 1 week nog niet het verhoopte resultaat op

Stickeractie levert na 1 week nog niet het verhoopte resultaat op

© Rode Kruis
Een tegenslag voor de Stickeractie van het Rode Kruis

Vorige week donderdag 22 april ging onze jaarlijkse stickeractie van start. Om de actie op een coronaveilige manier te laten verlopen, verkopen onze vrijwilligers geen stickers aan kruispunten maar kan je hen vinden op vaste standplaatsen in openlucht. Daarnaast is de sticker ook te koop via lokale handelaars, Delhaize en www.koopdesticker.be. Na één week levert dit echter nog niet het verhoopte resultaat op. Als de verkoop zo doorgaat, verwachten we een opbrengst van minder dan de helft vergeleken met andere jaren. 

Een begrip in Vlaanderen

Onze stickeractie is een begrip in Vlaanderen: eind april verkopen Rode Kruisvrijwilligers stickers aan onder andere kruispunten om hun lokale werking te financieren. Een actie die doorgaans op succes kan rekenen waardoor Rode Kruisafdelingen in jouw buurt kunnen blijven investeren in eerstehulpposten, interventiekledij, opleidingen…

Door de coronacrisis ziet de stickeractie er ook dit jaar anders uit dan gewoonlijk maar alternatieve verkoopkanalen zoals standplaatsen in openlucht, Delhaize en lokale handelaars brachten hoop. Helaas blijken deze de kracht van de vrijwilligers aan kruispunten niet te kunnen compenseren en worden heel wat minder stickers gekocht.

Related bio's:
Tags:
Rode Kruis