Studio 100 & CityCubes lanceren een innovatieve manier van adverteren

Studio 100 & CityCubes lanceren een innovatieve manier van adverteren

© Studio 100
‘The Immersive Advertising experience’

Van zodra het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs terug zijn deuren opent voor het grote publiek zullen alle bezoekers doorheen een magische, geprojecteerde 3D wereld geleid worden in aanloop naar de show. Studio 100 gaat hiervoor een exclusieve samenwerking aan met het brand activation agency CityCubes en realiseert zo niet alleen een unieke maar ook corona-proof manier om hun bezoekers opnieuw welkom te heten. 

‘We zijn als Studio 100 in de eerste plaats verhalenvertellers. Voor de eerste keer zullen we dit ook integreren bij het onthaal van onze bezoekers. Een verhaal waarin we merken integreren om een onvergetelijk "welcome-back" moment te creëren en samen vooruit te kijken!’ vertelt Anja Van Mensel, CEO van Studio 100.

Studio 100 bezoekers zijn gewend om ondergedompeld te worden in een wereld vol magie. Om dit door te kunnen trekken naar de nieuwe ingangen, die speciaal werden gecreëerd om het Pop-Up Theater corona-proof te maken, komt CityCubes met het ‘Immersive Advertising’ concept. Immersive advertising is een nieuwe manier van adverteren die aan de hand van een 360° projectie, geluid en verschillende 3D elementen alle zintuigen van de bezoekers prikkelt.

Ik heb in het verleden al heel wat verschillende immersive musea-shows bezocht. Het viel mij hier vaak op hoeveel reacties zo’n beleving teweeg brengt. Dit heeft mij geprikkeld om hiermee aan de slag te gaan. Door de coronamaatregelen komt deze opportuniteit op ons pad en met de steun en kracht van Studio 100 ben ik er van overtuigd dat we hier iets gaan neerzetten van topniveau!’ vertelt Dieter Veulemans, partner van CityCubes.

Immersive experiences werden al vaker ingezet als creatieve ondersteuning bij artistieke projecten maar werden nog nooit gelinkt aan advertising. Studio 100 en CityCubes bieden op deze manier een unieke merkbeleving aan en creëren een nieuwe manier van adverteren en activeren. De ervaring zal bestaan uit een opeenvolging van ‘messages of hope’. Om ervoor te zorgen dat de verschillende boodschappen samenkomen in een mooi verhaal begeleidt CityCubes de deelnemende partners in het uitdenken van een concept op maat en in de effectieve uitwerking ervan in een immersive advertising vorm.

Related bio's: