Suikerrock verhuist naar nieuwe locatie

Suikerrock verhuist naar nieuwe locatie

© Suikerrock
Suikerrock blijft wel in Tienen.

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel: Suikerrockblijft in Tienen maar verhuist in 2022 naar Het Bietenplein achter de Tiense Suikerraffinaderij! Een gedroomd huwelijk tussen dé uithangborden van Tienen, en zoals een bekende songtitel dat mooi omschrijft: 'A sort of homecoming'!
 

Een nieuw begin

Door de coronapandemie kon de aangekondigde editie van 2020 niet plaatsvinden, en werd ze verplaatst naar 2021. Maar ook in 2021 kon Suikerrock niet plaatsvinden. Opnieuw vanwege de pandemie, maar ook door de heraanleg van de Tiense Grote Markt. 

Als corona alternatief kwam er in september 2021 een erg succesvol experiment in de vorm van The Factory of Sweetness, dat zeer toepasselijk plaatsvond aan de Tiense Suikerraffinaderij.

De reacties waren lovend en het toonde ook de voordelen van een afgesloten terrein. Op vlak van gezelligheid, veiligheid en logistiek vielen de puzzelstukjes in elkaar. Tel daarbij dat het terrein in handen is van één van onze belangrijkste partners en je hebt de perfecte samenwerking, met garantie voor een stralende toekomst!

Het Bietenplein

Waar The Factory of Sweetness plaatsvond aan de voorzijde van de Tiense Suikerraffinaderij, zal Suikerrock 2022 plaatsvinden op Het Bietenplein aan de achterzijde van de fabriek. Het terrein heeft een oppervlakte van maar liefst vijfmaal de Grote Markt van Tienen,  en biedt daardoor de mogelijkheid om onze bezoekers in alle comfort te ontvangen. 

Het Bietenplein beschikt bovendien over een brede toegangsweg die aansluit op de Zuidelijke/Oostelijke Ring, waarlangs honderden vrachtwagens jaarlijks hun oogst komen afleveren tijdens de bietencampagne. Het terrein is trouwens ook perfect bereikbaar met de fiets via het fietsknooppuntennetwerk  (knooppunt 62).

Suikerrock 2022

Het beproefde recept van Suikerrock blijft natuurlijk wel behouden: een mainstage met nationale en internationale top acts en een programmatie die voor elke festivalganger iets te bieden heeft. Ook de Foodcorner en de DJ Stage zullen weer van de partij zijn, maar krijgen nu eindelijk de ruimte die ze verdienen. 

Een leuke nieuwigheid door de extra ruimte op Het Bietenplein zijn de attracties. Zo komt er al zeker een spectaculair reuzenrad van maar liefst 32m hoog dat een prachtig uitzicht zal bieden op de skyline van de fabriek en stad!

Line up

De aangekondigde namen van Suikerrock 2020 blijven zoveel mogelijk behouden en ook de tickets van die editie blijven geldig. Daarnaast wordt het programma verder ingevuld met nieuwe toppers. De eerste namen volgen over enkele weken.

Hou dus zeker het weekend van 28 tot 31 juli 2022 vrij en maak je klaar voor een festival vol zoetigheid, zowel op vlak van muziek, beleving en food! Want Suikerrock is meer dan ooit ‘The Factory of Sweetness’! 

 

Related bio's:
Tags:
Suikerock