Sunrise Festival lanceert snurkzone op haar camping

Sunrise Festival lanceert snurkzone op haar camping

© Sunrise Festival
Sunrise lanceert snurkzone op haar camping

Door de jaarlijks toenemende klachten over luide snurkers, die iedereen in de omgeving van hun tent wakker houden, heeft de organisatie van Sunrise besloten een speciale snurkzone in te richten op de festivalcamping.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft sowieso al uitgewezen dat er op festivals veel te weinig en veel te onregelmatig wordt geslapen. 7 op de 10 jongeren komen niet aan voldoende kwalitatieve uren slaap. Elk jaar ontvangt Sunrise klachten over “buren” op de camping. Voornamelijk gaat het om snurkklachten. De weinige slaap die men kan vatten, wordt vaak gestoord door het volumineuze gesnurk van de buren in de tent ernaast.

Als eerste festival in de wereld lanceert Sunrise daarom de snurkzone op haar camping. Deze zal zich helemaal achteraan bevinden met een geluidsperimeter van 10 meter afstand van de rest van de tenten. Deze afstand zou voldoende moeten zijn om het aantal snurkdecibels tot een aanvaardbaar niveau te brengen.

Luide snurkers kunnen hier vrijwillig hun plekje reserveren, maar er zal ook genoeg ruimte voorzien worden voor snurkers die op klachten van hun buren, door de security naar deze zone kunnen worden doorverwezen.

“Het is niet onze bedoeling om de snurkers te viseren of te discrimineren. Wie van zichzelf weet dat hij een luide snurker is, willen we de opportuniteit bieden om potentiële conflicten uit de weg te gaan en zelf een ongestoorde nachtrust te verkrijgen. In tijden van steeds grotere onverdraagzaamheid, heeft iedereen recht op een goede nachtrust, zo ook de niet-snurkers. Zeker als men een hele dag is blootgesteld aan geweldige deejays op het festival”, aldus de organisatie.

Snurkers kunnen zich aanmelden via mail : iksnurk@sunrisefestival.be

Sunrise Festival gaat dit jaar door op 28, 29 en 30 juni in de Lilse Bergen in Gierle.

 

Related bio's:
Meer nieuws over: