Toch géén Crammerock in 2020

Toch géén Crammerock in 2020

© Crammerock
De knoop is eindelijk doorgehakt.

De organisatoren van Crammerock hebben vrijdag bekendgemaakt dat er dit jaar geen festival komt. Alle massa-evenementen zoals grote festivals zijn tot en met 31 augustus verboden in België. En als de corona-epidemie positief evolueert zouden ze heel misschien weer mogelijk kunnen worden vanaf 1 september. Doordat Crammerock traditioneel in het eerste weekend van september wordt georganiseerd, zou het zowat het enige festival zijn dat deze zomer nog zou kunnen doorgaan. Maar dat feestje gaat niet door. 

Dat het in coronatijden bijna onmogelijk zou worden om een evenement met 50 muzikale topacts, 500 enthousiaste vrijwilligers en vooral 35.000 bezoekers te organiseren, daar waren de organisatoren zich in de huidige omstandigheden ook altijd heel erg van bewust. Maar zolang er hoop leefde, gaf de organisatie zichzelf de tijd om tot een goede, welafgewogen beslissing te komen, rekening houdend met alle aspecten.

Helaas zijn er voor Crammerock nog te veel onzekerheden om een evenement met 35.000 bezoekers op een kwalitatieve en veilige manier te organiseren in minder dan twee maanden tijd. Dat heeft de organisatoren doen beslissen dat een volwaardige 30ste editie van hun festival een jaar uitgesteld wordt, naar vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021.

 

Related bio's:
Tags:
Crammerock
Meer nieuws over: