Winterland Hasselt gaat voor een veilige, maximale winterbeleving

Winterland Hasselt gaat voor een veilige, maximale winterbeleving

© Winterland Hasselt
13de editie start 20 november a.s. en duurt 7 weken

 Vanaf zaterdag 20 november 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 (einde kerstvakantie), kan je op het Hasseltse Kolonel Dusartplein terecht voor de 13de editie van Winterland Hasselt. “Met een Covid Safe Ticket kan het publiek opnieuw gratis genieten van 13.000 m2 winterpret, met centraal onze 1.000 m2 overdekte schaatsbaan, het Grand Café, de Aspen Lounge én de Spiegeltent. We verwelkomen Sinterklaas en na zijn intocht op 8 december, vind je de kerstman terug in ‘Het huis van de Kerstman’, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers. 

Het unieke aan Winterland Hasselt is de bijzondere winterbeleving. Een bezoek kan, net als de voorbije jaren, opnieuw worden gecombineerd met een attractief entertainmentprogramma. Winterland wil mensen, op een veilige manier, weer bij elkaar brengen en verbinden. Zo is er een ‘Skate 4 singles’ en wordt er gestunt met een ‘les op het ijs’, die samen met PXL Hasselt wordt uitgerold. Stand-up comedians Bert Gabriëls, Johnny Trash en Jeroen Verdick (‘Hoe zullen we het zeggen?’) geven een voorsmaakje van hun 3de #Eindejaarsconference. Els de Schepper komt tijdens een ludieke lezing haar boek ‘Jij krijgt een pluim’ voorstellen en de bekende Hasselaar Jos Tuts houdt een jenevervoorstelling. Op de muzikale zondagen verwelkomen we o.a. Ayla Dunes, maar ook de 75-jarige instrumentalist Yvan Guilini (‘Winter memories’), die bij ons zijn eerste publieke showcase geeft. Naast Country en Salsa is er dit jaar ook het Bal Populair met DJ Rikky en op oudejaarsavond kan je bij ons terecht voor de jaarwisseling met DJ Kurt Frederickx en een exclusief optreden van The Southside Temptations. Er is ook nog een prikkelarme dag en in samenwerking met de Lorka, keert bistro De Tafelhut wegens succes terug in een grotere versie. Meer informatie vind je straks op het terrein, via onze sociale media en op onze website. Een Covid Safe Ticket is verplicht. Aan de in- en uitgangen wordt er manueel gescand. Gezien Winterland Hasselt een event is, is het dragen van mondmaskers op het terrein niet verplicht, maar het kan voor wie er zich comfortabel bij voelt. Winterland Hasselt heeft de primeur de eerste kersthappening te zijn die dit jaar opstart. “Samen met de stad Hasselt, het stadsbestuur en de lokale handelaars gaan we opnieuw voor een sterke Covid-safe-editie. De combinatie van Winterland Hasselt met een stadsbezoek kunnen we alleen maar aanmoedigen”, aldus Maurice Schoenmaeckers. 

Op het Hasseltse Kolonel Dusartplein wordt alles in gereedheid gebracht voor de 13de editie van Winterland Hasselt, de gratis winterbeleving die er van zaterdag 20 november 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 plaatsvindt. Met gemiddeld 600.000 bezoekers per jaar groeide Winterland Hasselt de voorbije jaren uit tot een vaste (toeristische) waarde in de eindejaarsperiode. “De succesformule is de kruisbestuiving en combinatie van een stadsbezoek met Winterland Hasselt. Velen maken er een daguitstap van of een weekendje Hasselt, want ook ons aanvullende winterprogramma is een meerwaarde. Op een veilige manier wordt het de komende tijd weer gezellig druk in onze Hasseltse binnenstad. De lokale handelaars, winkeliers en horeca zijn klaar om iedereen te ontvangen”, zegt Hasselts schepen voor lokale economie Rik Dehollogne. 

Ook Winterland Hasselt-organisator Maurice Schoenmaeckers kijkt uit naar de 13de editie. “Vorig jaar was het door de bekende omstandigheden niet mogelijk, maar dit jaar hebben we alle vertrouwen in onze Corona-safe-editie. Bij de in- en uitgangen wordt er gecontroleerd op het Covid Safe Ticket (CST). Je kan zowel je QR-code, via de Covid Safe App, als je code afgeprint op je EU Digital Covid Certificate laten scannen. Bij een groen lampje mag je op ons terrein vrij rondlopen zonder mondmasker. Wie zich veiliger voelt mét, mag dat natuurlijk ophouden. Als organisator zijn we in permanent overleg met de betrokken instanties en volgen we nauwgezet de coronaregels die van toepassing zijn voor de eventsector.

Verbinding 
Mensen op een veilige manier in een gezellige omgeving bij elkaar brengen en verbinden, het is ook één van de dingen waar Winterland Hasselt sterk op inzet. “Onze overdekte schaatspiste is al jaren een vaste waarde en trekpleister voor jong en oud. Op donderdag 2 december 2021 wordt het ijs er figuurlijk gebroken, want samen met een vrijgezellenvereniging organiseren we er tussen 21u00 en 22u00 een ‘Skate for Singles’, waarbij mensen elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. Op woensdag 24 november 2021 om 10u00 krijgen de studenten Communicatiemanagement van PXL Hasselt een les ‘eventmanagement’ rond Winterland Hasselt, op onze ijspiste. Een experiment en een stunt, want het is de eerste keer dat studenten letterlijk in de praktijk zo’n les bijwonen”, zegt Maurice Schoenmaeckers.

Prikkelarm

In navolging van Hasselt Kermis, gaan op maandag 22 november 2021  tussen 12u00 en 18u00 de decibels aanzienlijk omlaag tijdens de eerste ‘Winterland prikkelarm’. Het uitgelezen moment voor wie de winterbeleving op een stillere, rustigere manier wil bijwonen. 

Dansen 

Net als de voorbije jaren staan het Countryen Salsa-dansen weer op de activiteitenkalender, aangevuld met de eerste edities van het ‘Bal Populair’. “Mensen die zin hebben in een gezellig feestje, moeten zeker eens komen kijken in de Spiegeltent. Het wordt een muzikale mix van verschillende genres, met vooral liedjes die iedereen kent en bij wijze van spreken ook kan meezingen”, zegt DJ Rikky. 

Els de Schepper 

Naast de start van haar nieuwste theatertournee ‘Els ziet ze vliegen’, lanceert de theatermaker, cabaretière, zangeres en schrijfster Els de Schepper het geluksboek ‘Jij krijgt een pluim’. Samen met Steven Boers, ook wel bekend als de voormalige beruchte zanger van de Antwerpse cultband Katastroof, bestaat het boek uit een collage van Els haar teksten, schilderijen en afbeeldingen. Dit alles aangevuld met getekende figuren van Stef, maar gecombineerd met hun beider inzichtelijke humor. ‘Jij krijgt een pluim’ is een zegen voor de ziel. Het is een vrolijk, diepzinnig – en ook een béétje absurd – feel good en ‘dank-je’-boekje om cadeau te geven aan jezelf of aan iemand die een bijzondere betekenis heeft voor je, en aan wie je graag wil laten weten dat je hem of haar zeer waardeert. Op Winterland Hasselt wordt het ‘Jij krijgt een pluim’-boek van Els de Schepper te koop aangeboden .Wie het boek koopt, krijgt ook een gratis ticket voor de ludieke lezing die Els op dinsdag 7 december 2021 exclusief geeft in de Spiegeltent. Voor dit event zijn er ook apart tickets te koop voor 10 euro en die kan je bestellen op (url). Tijdens een exclusieve, interactieve lezing geeft Els tekst en uitleg bij de achtergrondverhalen rond het ontstaan van het kleurrijke ‘Jij krijgt een pluim’-boek, waar Dirk De Wachter het voorwoord in verzorgde en waarbij elk exemplaar voorzien is van een echte pluim! 

Stand-up comedy 
Na hun geslaagde try-outs trekken stand-up comedians Bert Gabriëls, zingende krant Johnny Trash en vliegende reporter Jeroen Verdick vanaf half november met hun 3de #eindejaarsconference rond in Vlaanderen. Tijdens meer dan 50 voorstellingen fileert het trio de actualiteit van het voorbije jaar. Op maandag 20 december zijn Bert, Johnny en Jeroen te gast in het Hasseltse Culturele Centrum, waar ze tijdens een feestelijke première ook de opnames doen van de radio- en tv-uitzending. In aanloop naar die Hasseltse doortocht, geeft het trio op donderdagavond 25 november 2021 om 20u00 in de Spiegeltent op Winterland Hasselt al een gratis voorsmaakje

Jos Tuts

Jos Tuts keert op 23 november 2021 terug naar de Spiegeltent op Winterland Hasselt met zijn geweldige jenevershow. Tuts, die een paar jaar geleden nog in de bloemetjes werd gezet met een exclusieve Golden Hasselt Lifetime Achievement Award voor zijn verdienste en inzet als Hasselaar, voor de stad Hasselt en de Hasseltse taal, weet als geen ander hoe hij het publiek moet entertainen en vermaken. Elke voorstelling is een gegarandeerd succes. Zo ook op Winterland Hasselt, waar hij steeds het beste van zichzelf geeft en de mensen op onnavolgbare wijze laat meegenieten van een heerlijke voorstelling. 
 

Muzikale zondagen 

Nog voor de eindejaarsdrukte starten we in ons Grand Café met de muzikale zondagen.Tussen 13u00 en 14u00 kan het publiek er genieten van een gevarieerd muzikaal aanbod. Dunja Mees aka Ayla Dunes is een jonge artieste die met ‘Lovelife’, maar ook ‘This Road’ en ‘No Ordinary Woman’ al regelmatig te horen was op de radio. ‘The Voice’-finaliste, die door coach Regi destijds werd bestempeld als een groot en veelzijdig talent, komt met haar pianist David Thomaere op zondag 21 november 2021 een aparte akoestische set spelen op Winterland Hasselt. Later volgen ook nog een blaaskapel en op zondag 19 december 2021 is er het eerste publieksoptreden van Yvan Guilini. De 75-jarige instrumentalist, bekend van de wereldhit ‘Winter Memories’, bracht vorig jaar het album ‘Music Forever’ uit, dat hij op Winterland Hasselt komt promoten. Yvan’s optreden is meteen ook een exclusief voorsmaakje voor het optreden dat hij op vrijdag 22 april 2022 geeft in de Brugse Stadsschouwburg, waar hij na een afwezigheid van 25 jaar opnieuw zijn opwachting maakt in vol ornaat en muzikale bezetting. 

De allerkleinsten kunnen op woensdag 1 december 2021 op Winterland Hasselt terecht voor de intocht van Sinterklaas, waarbij de goedheilige man hen opnieuw trakteert op iets lekkers. Eén week later, op woensdag 8 december 2021, is er de feestelijke intocht van de kerstman, die aansluitend zijn intrek neemt in ‘Het huis van de kerstman’, jaarlijks goed voor gemiddeld 30.000 bezoekers. Oudejaar vier je in het Grand Café, met een etentje (vooraf reserveren), gevolgd door een knalparty (vanaf 22u00, gratis toegankelijk voor het publiek) met DJ Kurt Frederickx en het exclusieve optreden van The Southside Temptations, die de grootste hits van The Temptations op een adembenemend wijze brengen. Tussendoor kan je ook nog meegenieten van het jaarlijkse oudejaarsvuurwerk van de stad Hasselt.  Nieuw is de ‘Winterland Closing Party’, die op zaterdagavond 8 januari 2022 met DJ Rikky plaatsvindt in het Grand Café. 

“Naast de kerstmarkt, de drank- en eetstandjes en de attracties, is Winterland Hasselt vooral één grote winterbeleving, die dankzij ons aantrekkelijke entertainmentprogramma alleen maar groter wordt. Nagenoeg alle activiteiten zijn gratis, met als doel mensen op een veilige manier te verbinden met elkaar. Om mensen een maximaal veiligheids- en comfortgevoel te geven, zal je merken dat er straks meer adem- en wandelruimte op het terrein is voorzien. Als organisatie staan we steeds in nauw overleg met de overheid en diverse instanties. We respecteren de coronamaatregelen en als het nodig is, passen we ze aan de huidige situatie aan”, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers. 

Habib El Ouakili, Hasselts schepen voor o.a. evenementen, kijkt positief vooruit naar de komende editie: “Winterland Hasselt is de voorbije jaren uitgegroeid tot een jaarlijkse gebeurtenis die heel veel mensen op de been brengt. Mensen die graag willen meegenieten van de speciale winter- en eindejaarssfeer die er die periode hangt in onze stad. Het is een absolute aanrader die je zeker eens moet bezoeken.” 

Het complete programma van Winterland Hasselt vind je op www.winterland.be

IN HET KORT

Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein in Hasselt                          

Wanneer: 20 november 2021 t/m 9 januari 2022 (op 19 november is iedereen al welkom voor een preview vanaf 18.00 uur)            

Openingstijden: dagelijks tot 22.00 uur (Grand Café / Aspen Lounge tot 24.00 uur)

24 december open tot 18.00 uur; 25 december open vanaf 14.00 uur, 1 januari open vanaf 12.00 uur.

Op 31 december is er onze oudejaarsparty en sluiten we pas om 02.00 uur

Inkom schaatsbaan: € 4,50 / Schaatsenverhuur: € 5,00

Alle info en tickets op www.winterland.be

Toegang tot Winterland Hasselt: gratis

Volg ons voor alle info: 

www.facebook.com/winterlandhasselt

www.instagram.com/winterlandbe/

Related bio's:
Meer nieuws over: