Ontdek het voorjaar van Eén en Canvas
Ontdek het voorjaar van Eén en Canvas
Eén is er voor iedereen in Vlaanderen. Met programma’s zoals Kamp Waes, Durf te vragen en De twaalf is het merk er dit najaar in geslaagd om jong en oud samen te brengen voor TV. Met een marktaandeel van 30.3% (prime time, 18u-23u, 4+) was Eén afgetekend de grootste televisiezender van Vlaanderen. Dat is geen doel op zich, maar een manier om elke dag opnieuw zoveel mogelijk Vlamingen te bereiken en te verbinden. Eén brengt programma’s die ontspannend zijn, maar die ook iets teweegbrengen in Vlaanderen, denk hierbij aan Thuis en Down the road. Eén brengt herkenbare verhalen waarmee iedereen kan meeleven, zoals Vandaag over een jaar en First dates. Daarnaast onderscheidt het merk zich ook met Vlaamse topfictie, zoals De twaalf, Over water en GR5.
Eén wil iedereen de kans geven om mee te zijn. Daarom is het volledig aanbod van Eén ook te bekijken op VRT NU, De twaalf stond dit najaar zelfs integraal van bij de start op VRT NU. Na dit succes worden ook Dertigers en Zie mij graagdit voorjaar van bij de start volledig aangeboden.
Canvas: op maat van de kijker
Canvas heeft de voorbije vier jaar zijn identiteit opnieuw scherper geprofileerd en streeft naar topkwaliteit zonder compromissen. In dezelfde periode steeg het marktaandeel van 7 tot 8.2% (20-26 uur, 4+). Toch gaat Canvas niet op zoek naar het breedst mogelijke publiek, maar het zorgt er wel voor dat iedereen die met de zender in contact komt, een waardevol mediamoment beleeft.
Want als je kiest voor Canvas, dan is dat tijd die goed besteed is, met programma’s waar je als kijker iets aan hebt. Het mag soms wat moeilijker of delicater zijn (zoals Kinderen van het verzet), zo lang het maar goed gemaakt is en Canvas zijn publiek kan verrassen en verwonderen met schoonheid (zoals in Weg van het meesterwerk) en nieuwe inzichten (zoals in de actua-afspraken of Wissel van de macht). Canvas zet ook zelf thema’s op de kaart (onder meer met De slapelozen en Eenzaam). Daarnaast brengt Canvas de beste internationale fictie en documentaires, vaak als eerste op open net.
Kijken naar Canvas is een persoonlijke keuze, gedreven door interesse. Op die bewuste keuze moet ook het gebruiksgemak afgesteld zijn. De Canvas-kijkers willen zelf kunnen bepalen wat ze willen zien, waar, wanneer en hoelang. Daarom biedt Canvas de meeste eigen producties en heel wat buitenlandse reeksen meteen integraal (‘boxset’) aan op het Canvas-kanaal van VRT NU.
Uitkijken naar het voorjaar
Zo vullen Eén en Canvas elkaar naadloos aan. Een perfect voorbeeld daarvan is het dubbelproject van Rudi Vranckx in januari: Tussen oorlog en leven op Eén en De eeuwige oorlog op Canvas. Beide programma’s gaan over hetzelfde onderwerp (de oorlogen in Irak, Somalië en Afghanistan), maar behandelen het ieder op hun eigen, complementaire manier: Eén vanuit beleving en gevoel, Canvas verdiepend en op zoek naar inzicht.
Maar er is nog veel meer om naar uit te kijken dit voorjaar.
Eén begint het nieuwe jaar met onder meer het familieprogramma 1 jaar gratis(met Thomas Vanderveken), een tweede seizoen van de populaire fictieserie Dertigers, het kwaliteitsdrama Over water en het gloednieuwe 100 dagen, over jongeren in de laatste fase van hun middelbare schooltijd. Later in het voorjaar volgen onder andere de spannende nieuwe fictiereeks GR5, over vier vrienden die een wandeltocht maken langs het Europese Grote Routepad nummer 5, Ten oorlog: De bevrijding van Vlaanderen (met Arnout Hauben), Kinderwens (met Leen Dendievel), het relatieprogramma First dates en nieuwe reeksen van het bekroonde programma Down the road (met Dieter Coppens) en de zondagavondquiz Twee tot de zesde macht (met Jeroen Meus).
Bij Canvas is er begin januari naast De eeuwige oorlog ook Procureurs (met Gilles De Coster), Brain man (met Otto-Jan Ham en Bart Van Peer), Gentbrugge (met Joris Hessels) en nieuwe reeksen van Wereldrecord (met Maarten Vangramberen) en Nachtwacht (met Jan Leyers). Later volgen onder meer Geheimen van het Lam Gods, Meer vrouw op straat (met Sofie Lemaire), Terug naar Tsjernobyl (met Jan Balliauw) en Kinderen van de Holocaust.