Plopsa-zomer komt in gedrang:dringend op zoek naar meer dan 500 medewerkers

Plopsa-zomer komt in gedrang:dringend op zoek naar meer dan 500 medewerkers

©
Plopsa voert opnieuw signing fee tot 10.000 euro in voor vaste medewerkers

Met de zomervakantie in aantocht en de mogelijke versoepelingen van de capaciteiten, kampt Plopsaland De Panne momenteel met een groot personeelstekort. Het park is daarom dringend op zoek naar meer dan 500 medewerkers in de verschillende afdelingen. Daarnaast voert de Plopsa Group voor alle vaste vacatures opnieuw de ‘sign-on bonus’ in. Hiermee wil de groep potentiële werknemers overtuigen om voor Plopsa te kiezen door een bonus toe te kennen bij ondertekening van het contract. Deze bonus kan, afhankelijk van het contract, tot 10.000 euro oplopen.

De zomervakantie is altijd een drukke periode voor Plopsaland De Panne. “Momenteel hanteren we 25% tot 35% van onze normale bezoekerscapaciteit in niet-covidtijden. Maar als we vanaf augustus het signaal krijgen dat we opnieuw op volle capaciteit kunnen draaien, dan moeten we daar uiteraard klaar voor zijn zodat we al onze bezoekers een topdag kunnen laten beleven. Om dit te bolwerken, zijn er natuurlijk voldoende werkkrachten nodig, maar momenteel kampen we met grote tekorten.”, aldus Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne.

Plopsaland De Panne is op zoek naar allerlei mensen. Het gaat van mensen die attracties bedienen, de bezoekers te woord staan in het onthaal, maaltijden helpen bereiden, zorgen dat het park netjes blijft, de shops uitbaten, enzovoort. Jobstudenten, seizoenmedewerkers en flexi-jobbers kunnen steeds solliciteren via www.plopsajobs.be of kunnen zich elke werkdag tussen 10 uur en 16 uur aanmelden op de kantoren van Plopsa, vlak naast de ingang van Plopsaland De Panne, voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Sign-on bonus voor vaste functies

Naast maaltijdcheques, resultaatbonussen, groepsverzekering, enzovoort gaat de Plopsa Group vanaf heden opnieuw met een ‘sign-on bonus’ werken, een incentive die wordt uitbetaald op het moment dat een nieuwe werknemer het contract ondertekent. “We stelden in het verleden vast dat het systeem van de sign-on bonus goed werkte. Helaas door de verschillende sluitingen waren we genoodzaakt om dit programma tijdelijk stop te zetten. Echter, tijdens de sluitingsperiodes hebben we met volle kracht keihard gewerkt aan het groeiverhaal van Plopsa. Zo openden we onlangs het gloednieuwe 4* Plopsa Hotel, het waterpark Plopsaqua Landen-Hannuit alsook de bestaande Plopsa-parken voor het grote publiek. We stellen vast dat er een echte ‘war on talent’ gaande is, vooral het vinden van technische en horecaprofielen is een echte uitdaging.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Voor het nieuwe Plopsa Hotel hebben we een 15-tal vacatures voor vaste medewerkers openstaan. We merken dat mensen een afwachtende houding aannemen, vooral in de horecasector. Met het opnieuw invoeren van sign-on bonussen willen we kandidaten, die het nodige Plopsa-DNA bezitten, overtuigen om te kiezen voor ons groeiverhaal.”, licht Van den Kerkhof toe.

De sign-on bonus wordt, net zoals in het verleden, uitgereikt en uitbetaald na ondertekening van het contract, bij het uitbetalen van het eerste volledige maandloon. De bonus is bovendien variabel en wordt wekelijks herzien in functie van het aantal reacties om zo beter op vraag en aanbod in te spelen. Wie bij Plopsa aan de slag mag, maakt kans om al snel 1.000 tot 10.000 euro extra te krijgen. De sign-on bonus wordt vanaf heden bij elke vacature vermeld op de jobsite van Plopsa, te raadplegen via www.plopsajobs.be

Related bio's: