NIET SCHIETEN OP NUMMER 1 IN VLAANDEREN

NIET SCHIETEN OP NUMMER 1 IN VLAANDEREN

©
Na de eerste volledige programmatieweek staat “Niet Schieten”, de nieuwe film van Stijn Coninx, op nummer 1 van de box-office in Vlaanderen.

Na de eerste volledige programmatieweek staat “Niet Schieten”, de nieuwe film van Stijn Coninx, op nummer 1 van de box-office in Vlaanderen.

 

Ondanks het uitzonderlijke warme nazomerweer en de verkiezingen van afgelopen zondag, behaalt “Niet Schieten” een uitstekend resultaat in zijn eerste speelweek. De film speelde dit weekend haasje over met de Amerikaanse blockbuster “Venom” (die in België op 122 schermen speelt tegenover 50 schermen voor “Niet Schieten”) maar staat na de eerste volledige speelweek op nummer 1 van de Vlaamse box-office.
Na deze eerste speelweek en een aantal lokale premières hebben intussen bijna 70.000 bioscoopbezoekers de film gezien. Daarbij scoort de film zeer hoge waarderingscijfers van het publiek waardoor het ernaar uitziet dat de film een lange carrière tegemoet gaat.

 

“Niet Schieten” wordt gevolgd vanuit het standpunt van de grootvader van David Van de Steen, overlever van de laatste aanslag op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985. De hoofdrol van de grootvader wordt vertolkt door Jan DecleirViviane De Muynck kruipt in de huid van de grootmoeder. Drie verschillende acteurs vertolken David zelf: de broertjes Mo en Kes Bakker nemen de leeftijd van 9 en 12 jaar voor hun rekening, de volwassen David is een rol voor Jonas Van Geel. Davids ouders worden vertolkt door Louis Talpe en Elke Van Mello, het zusje Rebecca door Zita Wauters.

Andere rollen zijn weggelegd voor onder meer Inge PaulussenAnn TutsLucas Van den EyndeCharlotte De BruyneBert HaelvoetWouter HendrickxTom Van DyckAlain Van GoethemJurgen DelnaetKurt DefrancqHans Van CauwenbergheJos VerbistNico Sturm en Iwein Segers.
SYNOPSIS: Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden…
Het scenario van de film werd geschreven door Rik D’hiet en Stijn Coninx, naar het boek van David Van de Steen en Annemie Bulté. Achter de camera staat Danny Elsen (Het Tweede Gelaat, de PremierTot AltijdLoft).
‘Niet Schieten’ wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, Les Films du Fleuve en Kaap Holland Film, in coproductie met vtm en RTBF. De film kwam tot stand met de steun van Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Stap programma van Telenet, le Centre du Cinéma et de l’audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, de Production Incentive van het Nederlands Filmfonds, Screen Brussels, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en Proximus, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).
De film wordt sinds 10 oktober 2018 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Related bio's:
Meer nieuws over: