Frank Vandenbroucke met limited edition-collectie bij Zeb

Frank Vandenbroucke met limited edition-collectie bij Zeb

© Dieter Dewulf
Cameron Vandenbroucke en ZEB lanceren T-shirt collectie in memory of VDB

Goed nieuws voor de fans van Frank Vandenbroucke! Cameron Vandenbroucke, dochter van en aanstormend wielertalent, lanceert samen met ZEB vandaag ter nagedachtenis van wielerheld Frank Vandenbroucke de Cyclo Club Marcel limited edition-collectie. De collectie herdenkt het tienjarig overlijden van het ‘enfant terrible’ van de Belgische wielersport en blikt terug op zijn overwinning in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik twintig jaar geleden. 

‘VDB ! VDB ! VDB !’, ‘Il Bimbo d’Oro’ of ‘Ploegsteert’, het zijn maar enkele van de vele verwijzingen naar het leven van de succesvolle carrière van VDB die je kan terugvinden in de collectie. De collectie is een samenwerking tussen Frank Vandenbroucke’s dochter Cameron en ZEB. “Toen ZEB het resultaat kwam presenteren, waren mijn oma en ik ontroerd.”, zegt Cameron.

De collectie draait voornamelijk rond Luik-Bastenaken-Luik, één van de belangrijkste wielerklassierkers die ons land telt én pronkstuk op het palmares van VDB. Met prints als “La Doyenne – 1999” en het nummer “256” zullen de fans van Il Bimbo d’Oro meteen weten waar ze aan toe zijn. Die allesbeslissende aanval ter hoogte van huisnummer 256, aangekondigd bij de start van de wedstrijd door VDB zelf, leidde uiteindelijk tot één van de meest indrukwekkende zeges ooit van de race.

Of de verwijzingen nu op een bordeauxrode, blauwe of witte T-shirt staan, iedereen met een passie voor fietsen kan er zich mee onderscheiden. “We wilden een collectie creëren die de drager hetzelfde zelfvertrouwen geeft als Frank in die tijd had. Hij is een uitzonderlijke wielrenner die het fietsen legendarisch maakte in zijn tijd”, zegt Luc Van Mol, CEO van ZEB. 

Bjizonder exclusief is de t-shirt met een zwart-wit foto van VDB. Hiervan zijn er slechts 100 exemplaren gemaakt die bovendien genummerd zijn. Het is een echt collector’s item voor de die hard fans van VDB, en exclusief online verkrijgbaar op zeb.be.

Aangezien wielrennen in de familie Vandenbroucke niet enkel een mannenzaak is, is het niet meer dan logisch dat de collectie van 12 herenmodellen werd aangevuld met 4 damesmodellen. “Mijn favoriet? De knotted crop top in bordeaux met de quote ‘Il Bimbo d’Oro’ in het geel”, vertelt Cameron trots.

Toen ik de T-shirts zag, wilde ik ze meteen dragen! Ik ben zo trots dat ik de kans krijg om deze collectie te dragen en te lanceren als hommage aan mijn vader”, besluit de jonge vrouw die in de voetsporen van haar vader fietst. 

De Cyclo Club Marcel limited edition ter nagedachtenis van VDB is vanaf vandaag verkrijgbaar in alle ZEB-winkels en op zeb.be.