Plopsa en VDAB gaan pretpark-specifieke opleidingen organiseren

Plopsa en VDAB gaan pretpark-specifieke opleidingen organiseren

© Plopsa
Zin in een job in Plopsaland De Panne ?

Binnenkort lanceert Plopsaland De Panne, in samenwerking met VDAB, een nieuwe opleiding “Polyvalente Medewerker Horeca”. Het gaat om een pilootproject waarbij kandidaten een mobiele opleiding volgen opgebouwd uit verschillende horeca-modules. Geïnteresseerden kunnen zich alvast inschrijven voor de jobdag op woensdag 16 februari in het Plopsa Hotel.

Met de eerste mobiele opleiding “Polyvalent Medewerker Horeca” willen Plopsa en VDAB vooral het tekort aan cruciale functies binnen de afdelingen van Plopsaland De Panne opvangen. Tijdens de 8-dagen durende opleiding op de werkvloer in Plopsaland De Panne worden kandidaten voor allerlei functies binnen de horeca klaargestoomd. Dat gaat van het correct indekken van een tafel tot het maken van bereidingen, maar ook verkooptechnieken en keukenhygiëne worden uitgebreid besproken. De opleiding wordt telkens beëindigd met een officieel afsluitmoment met attestuitreiking.

“De krapte op de arbeidsmarkt is meer dan ooit aanwezig. Daardoor moeten we ons samen met bedrijven en onze partners steeds meer flexibel opstellen en opleiding een centrale plaats geven in de rekrutering. De mobiele opleidingen van VDAB tonen dat we op die manier de vacatures ingevuld kunnen krijgen en het is de ultieme manier om geschikte medewerkers te vinden voor specifieke, technische profielen waarvoor geen gerichte opleiding bestaat. Doordat de kandidaten helemaal klaar zijn voor de job, houden ze het ook langer vol.”, aldus Johan Van Hecke, Projectmanager Mobiele Opleiding VDAB.

Ook Plopsa is enthousiast over de samenwerking: “Door nog nauwer met VDAB samen te werken, kunnen we binnenkort werknemers voor verschillende functies gaan inzetten. Zo kan iemand die bijvoorbeeld vandaag aan de slag is als afwasser dankzij de opleiding in de toekomst ook ingezet worden voor verkoop of bediening.”, aldus CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof. “Zowel voor mensen die nieuw zijn binnen het vakgebied als mensen met enige ervaring, die hun kennis willen uitbreiden, is het een interessante opleiding.”, besluit Van den Kerkhof.

Naast de mobiele opleiding tot “Polyvalente Medewerker Horeca” bekijken Plopsa en VDAB ook de mogelijkheden om in de toekomst een voor Vlaanderen unieke opleiding “Polyvalente Pretparkmedewerker” op te zetten.

Geïnteresseerden in de mobiele opleiding “Polyvalent Medewerker Horeca” kunnen zich inschrijven voor de jobdag op woensdag 16 februari in het Plopsa Hotel in De Panne. Ook wie interesse heeft in andere jobs binnen Plopsa of een studentenjob is welkom. Inschrijven kan via www.plopsalanddepanne.be/nl/vacature/jobdagen-plopsaland-de-panne. Wie niet vrij is op woensdag 16 februari kan steeds solliciteren via team@plopsa.be of zich elke weekdag tijdens de kantoren aanmelden in de burelen van Plopsaland De Panne voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Telefonisch contact opnemen via 058 42 98 10 kan ook. Alle vacatures zijn ook steeds te raadplegen op het vacatureportaal van Plopsa via www.plopsajobs.be

Related bio's: