Clouseau staat met hun nieuwe album 'Tweesprong' op één

Clouseau staat met hun nieuwe album 'Tweesprong' op één

© Clouseau
Clouseau scoort goed met hun nieuw album in de Belgische Ultratop!

Clouseau komt met hun nieuwe album 'Tweesprong' met ruime voorsprong bovenaan binnen op één in de Vlaamse Ultratop. Daarmee wordt 'Tweesprong' hun twaalfde nummer 1-album in Vlaanderen sinds het bestaan van Ultratop in 1995 én hun 16de nummer 1-album in hun carrière! Vorige week behaalde de plaat reeds goud in voorverkoop.

"Wij zijn superblij dat 'Tweesprong' binnenkomt op nr. 1! Zeker omdat het voor ons een speciaal album is, met veel emotie en songs die aan onze ribben kleven. We zijn écht fier op dit album! En om dan te horen dat 'Tweesprong' al ons twaalfde nummer 1-album is sinds het bestaan van Ultratop, is enigszins onwezenlijk. Trots en dankbaar!" - Koen en Kris
 
Kris nam bij deze plaat de productie helemaal op zich en dat hòòr je - Clouseau heeft zelden een plaat gemaakt die dichter bij henzelf lag dan deze. Samen met zijn kompaan Stefaan Fernande schreef hij het overgrote deel van de songs op 'Tweesprong' en Koen leverde een paar prachtige teksten, waarvan ééntje op muziek werd gezet door oude vriend Frank Boeijen. Ook de samenwerking met Jan Leyers en Frank Vander linden leverde een paar fijne songs op. 

'Tweesprong' is het eerste album na ‘Clouseau Danst’ in 2016, de fantastische verzamelaar 'Clouseau30' naar aanleiding van hun dertigste verjaardag in 2017 en hun uitverkochte theatertour 'Clouseau30'.

In het voorjaar van 2020 begint Clouseau aan een uitgebreide tournee doorheen gans Vlaanderen en Nederland. Enkel voor de Nederlandse shows zijn er nog enkele ticketsbeschikbaar. Op 6 december 2019 brengt Clouseau een exclusieve vinyl oplage uit van 'Tweesprong'. Bestel het album hier.