Daria Miasoedova wordt de nieuwe huisfotograaf van AB

Daria Miasoedova wordt de nieuwe huisfotograaf van AB

©
Nieuwe huisfotograaf van AB

Daria Miasoedova is vandaag officieel voorgesteld als huisfotograaf 2022-2023 van AB. Ze krijgt daarmee een jaar lang onbeperkt gratis toegang tot haar favoriete concertzaal, een Canon pakket (camera en toebehoren) en een tentoonstelling op het einde van het seizoen. Michelle Geerardyn geeft de fakkel door en zal Daria doorheen het jaar begeleiden. "Ik zie mijn tijd bij AB als een podium om me verder te ontwikkelen. Volgend jaar wordt zeker heel speciaal!"vertelt Daria.

Meer dan honderddertig fotografen stelden zich kandidaat om huisfotograaf van het nieuwe concertseizoen van AB te worden. Uit alle inzendingen kwam de uit Rusland afkomstige Daria Miasoedova als sterkste uit de bus. Ze sleept de jaaropdracht in de wacht en ontvangt tevens een Canon-pakket en een tentoonstelling op het einde van het seizoen. "Daria's foto's sprongen meteen in het oog door de filmische sfeer en delicaat lichtspel. Haar voorliefde en passie voor concertfotografie was meteen duidelijk. In haar foto's voel je een oprecht enthousiasme en honger naar meer. We zijn heel blij om haar in de AB-familie op te nemen" klinkt het. 

Voor Daria, die pas sinds november vorig jaar de sprong waagde naar concertfotografie, is het een droom die uitkomt. "Muziek heeft mijn levenspad heeft bepaald. Ik groeide op in een cultureel arm provinciaal Russisch stadje. Mijn muzikale kennis haalde ik dus uit muziekencyclopedieën, illegale cassettes, stukjes muziekpers en cd's die mijn vrienden uit Moskou me per post toestuurden. In die tijd was het moeilijk om me zelfs maar voor te stellen om naar een concert te gaan van één van de bands waar ik zo gepassioneerd door was. Als ik kon zou ik elke dag naar een concert zou gaan... Deze kans als huisfotograaf van AB is dan ook een absolute droom die uitkomt.".

 

Daria zal doorheen het jaar begeleid worden door het AB-team en Michelle Geerardyn, die de fakkel na drie turbulente jaren doorgeeft. "Het is tijd aan een andere jonge fotograaf om zich te ontplooien. Daria heeft echt talent, het is dan ook met veel vertrouwen dat we de rol als huisfotograaf in haar handen laten. Ik heb aan deze ervaring een mooi netwerk van mensen binnen de muziekindustrie overgehouden en heb dankzij mijn periode als huisfotograaf meer zelfvertrouwen in mijn kunnen gekregen. Ik heb zoveel lieve mensen ontmoet en ik ben voor altijd dankbaar dat ik ze in mijn leven heb."

 

Het volledige verhaal van Daria en Michelle ontdek je aan de hand van een dubbelinterview op de website van AB.

 

Related bio's:
Tags:
Meer nieuws over: