Dina Tersago presenteert nieuw woonprogramma Blind Gekocht

Dina Tersago presenteert nieuw woonprogramma Blind Gekocht

© Vier
nieuw woonprogramma Blind Gekocht met Dina Tersago op Vier

Wat gebeurt er wanneer koppels één van de meest belangrijke beslissingen in een mensenleven volledig uit handen geven? Dina Tersago waagt zich vanaf woensdag 27 maart aan een verrassend experiment in het nieuwe VIER-programma Blind Gekocht om een antwoord te vinden op die vraag. In het woonprogramma vertrouwen zes koppels al hun spaarcenten blind toe aan Dina, die samen met een aankoopmakelaar en een interieurarchitect op zoek gaat naar dat ene droomhuis dat de koppels zelf maar niet te pakken krijgen. Ze hakken voor hen de moeilijke knoop door, maar er is wel één klein, pittig detail: de kersverse eigenaars krijgen hun woning pas te zien nadat het voor hen gekocht is.

De Vlaming mag dan al met een baksteen in de maag geboren worden, de zoektocht naar de ideale woning lijkt voor velen niet van een leien dakje te lopen. En dat is een understatement voor Anton & Roxane, Bart & Els, Cédric & Kim, Klaas & Heleen, Nisse & Mathilde en Tom & Vicky. De koppels vertrouwen voor hun ideale stekje op de expertise van makelaar Béa Vandendael en interieurachtitect Bart Appeltans. Het woonlot van de koppels ligt volledig in hun handen, want heel hun hebben en houden gaat naar een huis waarvan ze nog niet eens zeker weten of ze er wel in willen wonen ...

De Experten

Béa Vandendael

“Het is dé ultieme kick om een degelijke woning te kopen tegen de beste prijs.”

Béa Vandendael (55) is makelaar bij ERA IMMPULS in Overijse. Béa is afkomstig uit Leuven en is al 13 jaar actief in de immowereld. Deze pittige dame met roodharige krullen is gepokt en gemazeld in de vastgoedwereld. De branche kent geen geheimen meer voor haar. Zoals het een steengoede makelaar betaamt, kan ze telkens de beste prijzen onderhandelen. Ze staat dan ook niet voor niets al een jaren op de lijst van topverkopers van haar werkgever. Béa heeft passie en kennis in overvloed en dat komt goed van pas voor de kandidaten.

Bart Appeltans

“Ik heb maar één kans om het droomhuis van de koppels goed in te richten.”

Bart Appeltans (37) is interieurarchitect en mede-eigenaar van het architectenbureau SFAR in Herk-de-Stad. Bart houdt zich bezig met een brede waaier aan projecten: van kantoorruimtes en villa’s tot het inrichten van het nieuwe apenverblijf van Planckendael. Deze sympathieke Limburger is niet alleen in België bezig met interieurdesign, ook in het buitenland (er)kennen ze zijn talent. Bart heeft een oog voor detail en houdt van een uitdaging: de ideale mix voor dit programma.

De Koppels

Anton & Roxane (Temse)

“Als je erover nadenkt, is dit toch echt geen goed idee.”

Anton en Roxane stapten anderhalf jaar geleden in het huwelijksbootje. Anton (32) is bediende in een tech-winkel, Roxane (25) is kleuterjuf. Hun ideale droomwoning is geïnspireerd op het huis van Pippi Langkous: een groot huis met vele hoekjes, kantjes, kleine plekjes en een grote tuin voor dieren. Ze zoeken hun eigen Villa Kakelbont voor 400.000 euro in de buurt van Sint-Niklaas. Ze zijn beiden niet erg handig en verbouwen is niet hun favoriete bezigheid.

Bart & Els met zoontje George (Ternat)

“We zouden dit huis nooit durven kopen. Dat ruikt hier naar de bomma.”

Bart en Els komen uit Ternat en zijn reeds 9 jaar samen en anderhalf jaar getrouwd. Bart (32) is leerkracht LO en Els (32) is kleuterjuf. Het perfecte huis is het koppel nog niet op hun huizenjacht tegengekomen. Bart en Els bezochten al meer dan 90 huizen, maar tevergeefs. Hun droomwoning bevindt zich in Ternat (of een dichte omgeving ervan) en mag maximum 380.000 euro kosten. Dit en de vele andere eisen hebben Bart & Els gebundeld in een ‘Woonbijbel’, inclusief een stratenplan waarop alle straten waar ze niet in willen wonen rood aangeduid staan. Het ideale scenario is dat het huis instapklaar is, want ze zijn niet echt handige Harry’s.

Cédric & Kim met zoontjes Liam & Vince (Londerzeel)

“Je hebt de sleutel van een huis waarin je eigenlijk niet wil wonen.”

Cédric en Kim wonen met hun gezellig gezinnetje in Londerzeel, waar ze ook een woning zoeken. Kim (34) werkt bij de marketingafdeling van een meubeldistributeur en Cédric is verkoper. Op dit moment huren ze een huis in het centrum van de gemeente, maar ze zijn op zoek naar een eigen huis met tuin zodat de jongens kunnen ravotten. Over de locatie van het huis valt niet te onderhandelen: het moet en zal Londerzeel blijven, postcode 1840. Omdat de regio waarin ze zoeken zo beperkt is, hebben ze nog niets gevonden binnen hun budget van 285.000 euro.

Klaas & Heleen (Deurne)`

“Dit is echt de lelijkste keuken die ik ooit heb gezien.”

Klaas en Heleen wonen al geruime tijd in een huurappartement in Antwerpen-Zuid, maar verlangen naar een eigen stekje. Klaas (29) is verpleegkundige en Heleen (30) project manager. Door de job van Heleen woonden ze twee jaar in Mexico, maar het koppel is nu klaar om zich te settelen in Antwerpen. Zeker nu ze over kinderen nadenken… Klaas & Heleen zijn al vele huizen gaan bekijken. Ze hebben zelfs al talloze keren een bod gedaan, maar het gras wordt telkens onder hun voeten weggemaaid door mensen die meer bieden. Klaas en Heleen zijn het beu om telkens verliefd te worden op een huis en dan achter te blijven met liefdesverdriet. Klaas is geen handige jongen, dus zijn ze op zoek naar een instapklare woning voor 320.000 euro.

Nisse & Mathilde (Gent)

“Het is voor echt nu. There’s no way back!”

Nisse en Mathilde zijn een jong en smoorverliefd koppel. Ze zijn al 4 jaar samen. Nisse (30) is medewerker bij Leegstandbeheer regio Gent, Mathilde (30) is interimconsulente bij een headhuntersbureau. Op dit moment wonen ze in een huis op de parking van de gevangenis van Gent, om te voorkomen dat krakers in dit pand hun intrek nemen. Graag willen ze een eigen plekje in Gent, met een tuintje voor de hond en de katten. Geen simpele opdracht, want op dit momenten vonden ze in Gent centrum niet echt iets betaalbaar. Zij kunnen 290.000 euro aan Dina overhandigen.

Tom & Vicky met zoontje Nobel (Mechelen)

“Het is hier precies een Zwitserse chalet met al dat hout.”

Tom (27) is marketingmanager, Vicky (26) is verpleegster. Samen hebben ze één zoontje, Nobel, maar ze dromen van gezinsuitbreiding. Ze wonen momenteel in een rijhuis aan een drukke baan in Mechelen en met het oog op meer kinderen willen ze graag een rustig gelegen woning. Naast 4 slaapkamers is ook de regio heel belangrijk. Ze willen graag in Mechelen blijven en liefst op fietsafstand van het centrum. Het zoeken naar de perfecte woning is iets wat Vicky dagelijks bezig houdt, maar toch slaagt het koppel er niet in om te vinden wat ze zoeken. Hun budget is 390.000 euro.

Aflevering 1

In België worden er elk jaar meer dan 80.000 huizen en 30.000 appartementen verkocht, maar voor probleemgevallen Bart & Els en Anton & Roxane draaide de zoektocht naar een droomhuis telkens uit op een nachtmerrie. Op woensdag 27 maart om 20.35 storten zij zich in het avontuur van hun leven en vertrouwen ze op Dina en de experten om een einde te maken aan een lange, vruchteloze huizenjacht. Waarom konden ze geen woning vinden? Wat zijn hun eisen? En dé hamvraag: hoe ziet hun nieuwe thuis eruit?

Blind Gekocht - vanaf 27 maart elke woensdag om 20.35 op VIER

 

Related bio's:
Dina Tersago