Eerste hulp bij kleine en grote geschillen

Eerste hulp bij kleine en grote geschillen

© vtm
NIEUW: POP-UP RECHTBANK, WEKELIJKS VANAF DONDERDAG 4 APRIL OM 20.35 BIJ VTM

Dina Tersago ontvangt in het nieuwe magazine Pop-Up Rechtbank Vlamingen met een juridisch probleem of een langlopend conflict. Ze brengt hen in contact met  4 erevrederechters die de partijen helpen verzoenen of aanslepende conflicten trachten te beëindigen met een bindende uitspraak. Daarnaast helpen 4 advocaten bezoekers van de Pop-Up Rechtbank uit de nood met gratis juridisch advies.

Verbouwingen aan je huis kosten handenvol geld en uiteraard verwacht je dan een perfecte service. Toch loopt het vaak mis. In de eerste aflevering heeft erevrederecht Alberic De Roeck een vette kluif aan een aanslepend dispuut tussen twee vrienden. Loodgieter Stephan heeft een douche geplaatst bij Kahina, maar na enkele dagen is er al een waterlek en begint er zich schimmel te ontwikkelen. Al een jaar lang is de vriendschap sterk bekoeld en wijzen beide partijen naar elkaar. Het lek blijft bestaan. Alberic zoekt samen met een expert uit hoe de vork aan de steel zit.

In Beringen wonen Kelly en Roberto in een moderne nieuwbouwwoning, maar dan wel met een vervallen soldatenkapel in de voortuin. Ze mogen het niet afbreken, maar het is ook niet duidelijk wie het moet onderhouden. Erevrederechter Herlinde Van de Wynckel gaat op onderzoek.

Stijn bestelde nieuwe ramen voor zijn appartement, maar de leverancier plaatste een ander model. Vera en Andreas bleven met een half onafgewerkte keuken zitten. In de gevel van het huis van Karin en Wesley zat een enorme barst na verbouwingen. Telkens werd het probleem aangekaart, maar bleef het oorverdovend stil bij de leverancier. De advocaten zetten de Pop-Up Rechtbank bezoekers op weg om hun verhaal te halen.

En wat te denken als je vriendje een door jou gepland en betaald weekendje weg uiteindelijk met een ander meisje doorbrengt en weigert de kosten terug te betalen? Het overkwam Shana. Advocate Claudia geeft geen liefdeslessen, maar wel juridisch advies.

 

Related bio's:
Dina Tersago