Dranouter Kerksessies met Laïs, Wannes Cappelle & Nicolas Callot!

Dranouter Kerksessies met Laïs, Wannes Cappelle & Nicolas Callot!

© Festival Dranouter
Het is dus nog afwachten welke vorm Festival Dranouter 2021 zal aannemen.

Als de coronamaatregelen het toelaten, zakken er binnenkort bekende namen af naar Dranouter. Dranoeter vzw organiseert immers de Dranouter Kerksessies in de kerk van het dorp, met op de concertagenda optredens van folklegende Laïs en het duo Wannes Cappelle en Nicolas Callot. Hopelijk worden de Kerksessies de eerste reeks coronaproof optredens na een bijzonder lange periode zonder.  De ticketverkoop start zodra de overheid versoepelingen en de bijhorende coronamaatregelen aankondigt. 

Hoe de zomer van 2021 eruit zal zien en of er een volwaardig Festival Dranouter komt, dat is momenteel nog niet helemaal duidelijk. De overheid neemt pas in maart een beslissing over de zomerfestivals en de bijhorende coronamaatregelen, maar wij werken momenteel verschillende pistes uit. Het is dus nog afwachten welke vorm Festival Dranouter 2021 zal aannemen, maar hou alvast het weekend van 6-7-8 augustus 2021 vrij!

Kleinschalige live optredens

Het is duidelijk: de goesting om iets te organiseren is bijzonder groot. We willen niet dat jij tot de zomer moet wachten op live muziek, dus bieden we je dit voorjaar al enkele kwalitatieve concerten aan. De Dranouter Kerksessies is een beperkte reeks coronaproof concerten in de gezellige Kerk van Dranouter.

De Kerksessies doen je misschien denken aan de Dranouter Zomersessies, de alternatieve festivalzomer in plaats van Festival Dranouter 2020. De Dranouter Zomersessies toonden dat jullie massaal zaten te wachten op kwalitatieve live muziek, want de Dranouter Zomersessies waren zo goed als allemaal uitverkocht. Meer nog: voor bijna elke festivaldag was er een wachtlijst. Vandaar onze bedoeling om jou ook na deze tweede lockdown zo snel mogelijk opnieuw concerten aan te bieden.

Laïs in het Nederlands op zondag 25 april 

De Dranouter Kerksessies belooft een prachtige concertreeks te worden met op het programma niemand minder dan Laïs op 25 april. De dames van Laïs nemen terug hun toevlucht tot het Nederlands. Want de moedertaal kruipt waar zij niet gaan kan, en de wereld van de Vlaamse en Nederlandse kleinkunst is rijk en veelzijdig. Laïs brengt liedjes uit andere tijden, of liedjes die simpelweg te goed zijn om ze niet te spelen. Liedjes van levende legendes als Boudewijn De Groot, Herman Van Veen, Wannes Van de Velde en Willem Vermandere, en liedjes van reeds onsterfelijk geworden artiesten als Ramses Shaffy. Maar ook het werk van de nieuwe generatie – denk aan Eefje De Visser en Ellen Schoenaerts – wordt voorzien van die zo gesmaakte, geheel en al unieke en wonderbaarlijke Laïstoets…

Zet je al op 'aanwezig' op het Facbookevenement van deze Dranouter Kerksessie!

 

Cappelle & Callot op zondag 23 mei

Op 23 mei is het de beurt aan het duo Wannes Cappelle & Nicolas Callot. Wannes Cappelle en Nicolas Callot brengen het project ‘Schubert in het West-Vlaams’. De frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal komt al geruime tijd bij pianist Nicolas Callot over de vloer. Callot won verschillende wedstrijden, was laureaat van de International Johannes Brahms Competition in Oostenrijk en trad op met Antwerp Symphonic Orchestra. Hij deelde zijn grote liefde voor componist Franz Schubert met zijn West-Vlaamse vriend. En vroeg zich af wat het zou geven als Cappelle enkele van de schitterende Schubert-liederen zou vertalen in het plastische en poëtische West-Vlaams dat hem zo eigen is. In dit bijzondere project zetten Cappelle en Callot het werk van Schubert naar hun hand.

Zet je al op 'aanwezig' op het Facbookevenement van deze Dranouter Kerksessie!

 

Kleinschalige start

De keuze voor de kerk van Dranouter was bijna evident. De kerk vormt immers al enkele jaren een opmerkelijke podiumlocatie tijdens Festival Dranouter. De sfeer en de unieke akoestiek geven die optredens altijd extra cachet. Bovendien is de kerk ruim genoeg om alle voorzorgsmaatregelen te respecteren.

Dranoeter vzw zal alle voorzorgsmaatregelen nauwkeurig opvolgen. De organisatie kan zich flexibel opstellen op vlak van capaciteit. We houden ons klaar om kleinschalig van start te gaan met de concertreeks, maar kunnen snel bijsturen als er een nieuwe beslissing komt op vlak van capaciteit. Het spreekt van zich dat veiligheid centraal staat. De organisatie volgt alle beslissingen van de overheid nauwkeurig op. In 2021 wil Dranoeter vzw het onderste uit de kan halen om jou zo vaak en snel mogelijk weer te laten genieten van kwalitatieve, ontspannende optredens. We starten met deze twee concerten in het voorjaar. Als alles vlot verloopt en de regels staan het toe, dan komen er nog extra Kerksessies bij!

Wachten op start ticketverkoop

De ticketverkoop kan pas starten zodra de organisatie concrete richtlijnen verneemt van de overheid. Per Kerksessie zullen er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn. Bezoekers kopen die best aan samen met hun bubbel.

Mocht een Dranouter Kerksessie toch niet kunnen plaatsvinden, dan zullen tickethouders automatisch hun geld terugkrijgen. Zo zal er geen enkele reden zijn om geen ticket te kopen voor de Dranouter Kerksessies. Hou de website en de sociale media van Festival Dranouter goed in de gaten te houden, zodat je de start van de ticketverkoop zeker niet mist.

De Dranouter Kerksessies zijn mogelijk dankzij de steun van Vlaamse Overheid.