Ontdek het programma van de Dranouter Zomersessies

Ontdek het programma van de Dranouter Zomersessies

© Festival Dranouter
Dranouter Zomersessies

Een zomer zonder festivals, zo zag het er even uit. Gelukkig zijn er de Dranouter Zomersessies! Onder de naam Dranouter Zomersessies biedt Dranoeter vzw je in juli en augustus enkele concertdagen aan met live muziek. Dit is het programma van de Dranouter Zomersessies in juli: o.a. Portland, Yevgueni, Faces On TV, Geike, Absynthe Minded (duo) & meer. Donderdag 18/06 om 10u start de ticketverkoop van de Zomersessies die plaatsvinden in juli. Tickets zullen te koop zijn via de website van Festival Dranouter. Binnenkort krijg je het programma van augustus voorgeschoteld.

Per Zomersessie zijn er slechts 200 tickets beschikbaar. We raden onze bezoekers aan om tickets per contactbubbel te bestellen. Dat maakt onze voorbereidingen makkelijker. Per bestelling kan je dus max. 10 tickets aankopen.
De Zomersessies met Brihang+Froze en een van de twee Zomersessies met Kapitein Winokio, die vorige week vrijdag aangekondigd werden, waren razendsnel uitverkocht. Trommel dus snel je vrienden op & installeer je donderdag 18/10 om 10u achter je computer om die tickets te bemachtigen!

Vrijdag 10/07: Portland + Dries

Het gaat hard voor Portland, sinds ze de StuBru-wedstrijd 'De Nieuwe Lichting' (2018) wonnen. Clubtours verkopen vlot uit, en de grote festivalpodia volgen (Rock Werchter, Festival Dranouter, Pukkelpop). Hun debuutalbum ‘Your Colours Will Stain’ toont wie Portland is: stijlvol gearrangeerde dromerige indierock, funky elektro, groots en episch. Dries speelde al ruim honderd concerten in binnen- en buitenland. Doorheen de authentieke, emotionele songs hoor je flarden van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder. Van een ruwe diamant als straatmuzikant, over frontman van New Rising Sun en nu op de rand van de grote doorbraak met zijn solowerk: Dries Bongaerts sloeg in zijn carrière geen stappen over.

Zaterdag 11/07: Yevgueni + Mooneye (solo) + Willy Organ 

Met intussen 10 albums en bijna dagelijkse airplay op Radio 1 en Radio 2,  is Yevgueni een begrip geworden in de Vlaamse muziekscene. Maar live is Yevgueni nog zoveel straffer. Eerdere passages op Festival Dranouter waren quasi historisch te noemen. In 2020 bestaat Yevgueni 20 jaar, de perfecte aanleiding voor een Dranouter Zomersessie. Mooneye won De Nieuwe Lichting (2019) met de oorwurm ‘Thinking About Leaving’, dat zich dankzij veel airplay nu al in het collectieve belpopgeheugen heeft genesteld.  Een felle festivalzomer bracht hen op de podia van o.a. Festival Dranouter, Rock Zottegem, Rock Herk... In 2020 volgt een eerste full-album, met een eerste single in het najaar. Maar eerst: een Dranouter Zomersessie! Willy Organ wordt 'de moderne brenger van het Vlaamse levenslied' genoemd. In juni 2020 bracht dit fenomeen zijn langverwachte debuutalbum 'Jonge Plant' uit, vol Nederlandstalige 80s pop. 

Zondag 12/07: Portland + Meskerem Mees + TBA

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de 2 prachtige stemmen van Jente en Sarah, nog een Zomersessie met Portland, een van de beste Belgische bands van het moment. De Oost-Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees, een grande dame van twintig met Ethiopische roots, brengt stripped down folk songs. Je kent ze wellicht van single 'Joe'. Ook de jury van Humo's Rock Rally 2020 is lovend: "Straf hoe ze de zaal stil kreeg", clevere teksten" en "gewoon goed over de hele lijn" zijn maar enkele reacties. De derde band van deze Zomersessie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Vrijdag 17/07: Geike (trio) + Tiny Legs Tim (solo) + Fokkersvreugde

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic. Haar Engelstalige solo-popplaat 'Lost In Time' is een staalkaart met pure nummers met een prominente plek voor de piano. En bovendien: die gouden stem van Geike. Tiny Legs Tim bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Fokkersvreugde brengt muzikale en minder muzikale kortverhalen met een einde en hier en daar een begin, in het sappig West-Vlaams dialect. 

Zaterdag 18/07:  Faces On TV (solo) + The Calicos + Renée 

Faces On TV loste het meest geanticipeerde Belgische debuut van 2018: "Night Funeral".  Eind 2019 bracht hij het catchy “Womba” uit, de voorloper van een nieuwe plaat waarop ook single “Time After Time” een mooi plekje zal verdienen. Zwoele vibes, donkere tinten, een psychedelische gitaarsolo... Tegenwoordig jaagt Faces On TV een kleurenpalet na à la Tame Impala. Zijn solo Zomersessie wordt dus een zeer bijzondere. The Calicos is het Belgische antwoord op The War On Drugs.  De nieuwe single van deze winnaars van Humo’s Rock Rally 2018 is een schot in de roos en scoort in de playlists van Radio 1, Studio Brussel. Live neemt Renée je mee in een sfeertje vol nostalgie alsof je zelf op de naald van de grammofoonplaat zit en elk klein putje of kraakje tot in je binnenste voelt doorzinderen.

Zondag 19/07: Geike (trio) + Meskerem Mees + The Bonnie Blues

Nog een kans om Geike, de ex-frontvrouw van Hooverphonic, aan het werk te zien! Ze stelt je graag haar Engelstalige popplaat 'Lost In Time' voor, die ontstaan is na een ontmoeting met Joost Zweegers (Novastar). Geikes tweede solo-album is "klassevolle weemoed, een ademwolkje in de jachtigheid van elke dag, een pleidooi voor oprechtheid en onzekerheid in tijden van gebakken lucht." Met een ontwapenend stemgeluid, folky fingerpicking en spaarzame cellotonen werd Meskerem Mees finaliste van Sound Track 2019. Voeten op de grond en elke noot recht uit het hart. The Bonnie Blues is een akoestisch trio met Nele Paelinck (ex-School Is Cool). De dames klinken zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek, of een cabaret in de vlaktes van Louisiana. 

Vrijdag 24/07: Absynthe Minded (duo) + Lee Anderson (solo)

Na bijna vijftien jaar onafgebroken toeren ging Absynthe Minded in 2013 on a break. De formule bleek echer onverwoestbaar: Absynthe Minded 2.0 stond op en leidde iedereen mee naar vers, onontgonnen terrein. Weg van de zwierige zigeunerrock in zweterige jazzclubs, maar blijmoedig voorwaarts richting clevere gitaarpop met hemelse harmonieën en een eigenzinnige maar onweerstaanbare sound. Lee Anderson is het alter-ego van Leander van het Groenewoud (zoon van Raymond). Zijn soloproject draait om eerlijke singer-songwriterballads, zonder te vervallen in clichés. Nadat hij eerder stond op de Gentse Feesten en Festival Dranouter, werd het tijd om zijn debuutplaat de wereld in te sturen. Niemand minder dan Intergalactic Lovers nam Lee Anderson mee als support act op hun Europese tour. 

Zaterdag 25/07: The Bony King Of Nowhere + Junior + TBA

Bram Vanparys - The Bony King Of Nowhere - verdiepte zich in de kunst van het singersongwriten, met grootse voorbeelden zoals Leonard Cohen, Joni Mitchell en Bob Dylan. Zijn prachtige vijfde album ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten. Hij ging de toer op van Kurt Vile en The War On Drugs, single "Like Lovers Do" is het ultieme bewijs. The Bony King of Nowhere zal Dranouter muisstil maken met zijn kwistige hartzeer en zijn muzikale pracht. Junior bracht net hun eerste EP ‘Are We There Yet?’ uit. Wie aandachtig luistert merkt inspiratiebronnen op zoals Bright Eyes , Wilco en Big Thief. De band kon dan ook snel op airplay rekenen op Studio Brussel onder de hashtag #Ikluisterbelgisch. De derde band van deze Zomersessie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Zondag 26/07: Stef Kamil Carlens + De Cauter Trio + TBA

Stef Kamil Carlens (dEUS -en Zita Swoon oprichter) klinkt als herboren! Stef Kamil is een begenadigd gitarist met een stem die doorheen de jaren alsmaar dieper en warmer is geworden.  In zijn solo shows omringt hij zich met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan z’n voeten ligt een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem staat een toren vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondom hem heen pronken een reeks bijzondere gitaren, waarop hij met regelmaat z’n bottleneck laat sliden. Stef Kamil staat alleen op het podium, maar soms lijkt het wel alsof er een volledige band staat te spelen. Generatie na generatie brengt de familie De Cauter gedegen, professionele muzikanten voort. Hun repertoire is erg divers en gaat van flamenco, over jazz en gipsyswing, via klassiek en chanson, om zowaar te eindigen bij… Guido Gezelle. Bij dit grootvader-vader-kleinkind-trio vloeit dit alles samen tot één vanzelfsprekend klinkend, natuurlijk geheel.De derde band van deze Zomersessie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. 

Bestel je tickets vanaf donderdag 18/06 om 10u

De ticketverkoop voor deze Zomersessies start op donderdag 18/06 om 10u. Per Zomersessie zijn er slechts 200 tickets beschikbaar. We raden onze bezoekers aan om tickets per contactbubbel te bestellen. Dat maakt onze voorbereidingen makkelijker. Per bestelling kan je dus max. 10 tickets aankopen. De Zomersessie met Brihang+Froze en een van de twee Zomersessies met Kapitein Winokio, die vorige week vrijdag werden aangekondigd, waren in een mum van tijd uitverkocht. Dus: informeer je vrienden, installeer je donderdag 18/06 om 10u achter je computer & bemachtig die tickets. 't Leven is voor de rappe!

Related bio's: