Harry Potter-acteur Matthew Lewis komt naar FACTS in Gent!

Harry Potter-acteur Matthew Lewis komt naar FACTS in Gent!

©
Neville Longbottom bezoekt Belgische conventie op 19 en 20 oktober

Matthew Lewis is wellicht het best bekend voor zijn vertolking van het personage Neville Longbottom (Marcel Lubbermans in NL) in de Harry Potter-films, van de eerste film in 2001 tot en met de laatste in 2011.

Neville groeide van het sullige, maar schattige randpersonage in de Harry Potter-films en -boeken uit tot een heroïsch sleutelfiguur dat uiteindelijk de dag redt in The Battle of Hogwarts. Zijn 'knoeier tot kanjer'-metamorfose - zowel van uiterlijk als van acteerprestaties - zorgde er mee voor dat hij zo populair werd onder de fantasy-fans.

Sindsdien heeft hij ook geschitterd in andere films en series. Zo was hij Patrick in de bekroonde dramafilm Me Before You (2016, met o.a. Emilia Clarke), Jamie Bradley in The Syndicate(2012), Dodd in The Rise (2012), Mick in Our Boys (2012) en Tower Block in Bluestone 42(2013-2015).

Matthew Lewis is FACTS’ tweede gastacteur. Hij vergezelt hiermee acteur Kristofer Hivju - alias Tormund in Game of Thrones - in de FACTS-rangen.

De Belgische Comic Con cementeert hiermee verder haar lange geschiedenis van Harry Potter-gasten. In de laatste twee edities had die conventie eerder al de personages Draco Malfidus, Lucius Malfidus en Barto Krenk Jr. (Doctor Who-ster David Tennant) te gast. Dáárvoor ontvingen ze in 2017 ook al onder meer de ondeugende tweeling Fred & George Wemel.

Matthew Lewis zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningsessies en panels op FACTS Fall 2019, op zaterdag 19 en zondag 20 oktober, in Flanders Expo Gent. Meer info op www.facts.be/nl!

Related bio's:
Matthew Lewis, Harry Potter