Kamping Kitsch Club ook dit jaar uitverkocht

Kamping Kitsch Club ook dit jaar uitverkocht

© Kamping Kitsch
maar extra tickets beschikbaar door groter terrein

Tijd om de gouden kettingen en zweetbandjes weer uit de kast te halen. Kamping Kitsch Club is met 25 000 tickets helemaal uitverkocht, maar brengt voor de late beslissers extra tickets in omloop. Het grootste verkleedfestival van de Benelux krijgt een extra stuk terrein toegewezen en kan daardoor meer bezoekers ontvangen. Het was al een broeierig hete zomer. Kamping Kitsch Club doet daar nog een schep bovenop. Met zowaar een huwelijk en een Mussel Bea

De onverwachte penisverlenging van Kamping Kitsch Club, op zaterdag 20 augustus op de Lange Munte in Kortrijk is een meevaller. Daardoor kan het meest knotsgekke festival van de Benelux (en daarbuiten) probleemloos vijfhonderd bezoekers meer ontvangen. De extra tickets zijn te koop online. Indien nog beschihkbaar, ook nog op zaterdag, de dag van het festival. 

Zaterdag hebben de weergoden het ideale festivalweer in petto met temperaturen tot 25 graden en een stralende zon. De intussen alweer elfde editie van het festival verzamelt meer dan honderd artiesten, verdeeld over negen podia (Mijn Stage, Spoiler Room, Terror Tente, Patser Stage, Stubru Feestarena,...) Daarop gekende namen als Gers Pardoel, Ilsen & Verhust, Sergio, Kabouter Plop, Mark with a K, Yves Deruyter, Average Rob, ...
 
Zij worden geflankeerd door artiesten met klinkende namen als DJ Jack Amai M'n Klak, Jaimy gekend van Down The Road, Rinus & Romana en Kurkdroog en misschien wel de eerste echt grote internationale naam ooit op Kamping Kitsch Club: Fatman Scoop, bekend van Be Faithful, de monsterhit uit 2003 die over de hele wereld dansvloeren in vlam zet. U weet wel: You got a hundred dollar bill, get your hands up! You got a fifty dollar bill, get your hands up!

 

Wie ook de handen in de lucht zal krijgen: Stephanie Rogeau en Christophe Lefebvre, die elkaar omstreeks 14u het jawoord zullen geven. Op de mainstage van het festivalterrein zelf. En hopelijk voor de eeuwigheid. Al kan het op Kamping Kitsch Club nog altijd alle richtingen uit. Kijk maar naar de videoclip van Gas Erop!, het heel eigen anthem van het festival geproduceerd door Kamping Kitsch Club Soundsystem Ft. Zanger Rinus & Romana, die het nummer wellicht echt "zo dronken als een toeter" ingezongen hebben. 

Ook aan het milieu en de planeet wordt gedacht. Drank wordt al langer geschonken in gerecycleerde bekers, zowel de pintjes (Primus!), sterke drank als de soft drinks ("vo de wulletjes"). Bij aankoop van het eerste drankje ontvangt de festivalganger een jeton. Die dient een festival lang als waarborg. Wie zijn jeton of beker verliest, moet een waarborg betalen. Daarnaast deelt het festival de productie met hardrock- en metalfestival Alcatraz. 

Kamping Kitsch Club heeft ook een meldpunt voor ongewenste intimiteiten en werkt nauw samen met de politiediensten. Het festival telt twee politiedorpen, aan de ingang en backstage, om eventueel grensoverschrijdend gedrag te monitoren. Kamping Kitsch Club was het eerste festival met zo'n meldpunt, in 2019 al. Sindsdien zijn er nauwelijks meldingen geweest. Om extra duidelijk te maken wat kan en niet, staat alles op de website onder de noemer: spelregels voor de vieze ventjes.
 
Gedurende het hele festival zijn verschillende hoofdrolspelers van Kamping Kitsch Clubbeschikbaar voor interviews. Denk aan artiesten als de fantastische Marina Wally, Kabouter Plop en Sergio. Ook de baas van de Kamping mag natuurlijk niet ontbreken. 

De elfde editie van Kamping Kitsch Club, het grootste verkleedfestival van de Benelux, vindt plaats op 20 augustus op de Lange Munte in Kortrijk, West-Vlaanderen, België. Kamping Kitsch Club begon ooit als een klein vriendenfeestje met honderd aanwezigen in de Kitsch Club in Knokke. Na een arsenaal aan uitverkochte edities in eigen land en Nederland, en aftermovies met een schrikwekkend aantal views, heeft het festival plannen om ook Duitsland te veroveren. 

Related bio's:
Meer nieuws over: