Luk Alloo op de achterbank van de lokale verkeerspolitie

Luk Alloo op de achterbank van de lokale verkeerspolitie

© vtm
Nieuw seizoen vanaf donderdag 8 september, om 21u40 bij VTM

Vanaf donderdag volgt Luk Alloo de verkeerspolitie met een nieuw arsenaal aan overtredingen: te snel rijden in de bebouwde kom, foutparkeerders, illegaal rijden… Alloo volgt de lokale verkeersagenten van Gent en Sint-Niklaas terwijl ze ingrijpen, bemiddelen en verzoenen, maar ook beboeten, achtervolgen en oppakken.  

De overtredingen en bijgevolg de verkeersboetes zijn niet van de minste. In een straat die wegens wegenwerken is afgesloten, negeren verschillende chauffeurs het verbodsbord. Ze krijgen een boete van 174 euro. “Anders moet ik 3 kilometer omrijden, dus neem ik het risico”, luidt het bij chauffeur Martin. 

De boetes worden steeds hoger. Zo wordt het gebruik van een smartphone achter het stuur nu bestraft met een boete van maar liefst 174 euro. Toch blijken weinig bestuurders er van wakker te liggen, 25% van de Belgische bevolking gebruikt zijn gsm tijdens het rijden en 8% van de dodelijke ongevallen houdt verband met het gebruik van de gsm achter het stuur. “Ik was niet aan het bellen”, “Iedereen doet het”, “Het is sterker dan mezelf”; klinkt het dan bij bestuurders. “Eigenlijk zouden de boetes nog hoger mogen zijn. Het schrikt de mensen niet af, ze blijven hun zin doen”, besluit politieagent Duncan.

Verder krijgt Luk Alloo te maken met illegaal rijden. In Sint-Niklaas wordt een achtervolging ingezet door de politie en wordt de auto aan de kant gezet. De bestuurder heeft geen rijbewijs. Zijn auto wordt getakeld en hij wordt meegenomen naar het politiekantoor. Die nonchalante mentaliteit blijft Luk Alloo verbazen: “Opvallend dat weggebruikers enorme risico’s blijven nemen.”

Het nieuwe seizoen van Alloo bij de Verkeerspolitie, op 8 september om 21u40 bij VTM en ook op VTM GO.

Related bio's:
Tags:
Meer nieuws over: