Mechelaars tellen ook dit jaar af met zicht op de Sint-Romboutstoren

Mechelaars tellen ook dit jaar af met zicht op de Sint-Romboutstoren

© Stad Mechelen
digitaal aftelmoment mét uitzicht op de Sint-Romboutstoren

Het eindejaar al feestend uitwuiven op de Grote Markt van Mechelen is voor veel Mechelaars (én inwoners van omliggende gemeenten) een vaste gewoonte geworden. Dit jaar is het niet mogelijk om elkaar in grote aantallen te ontmoeten op de Grote Markt. Mechelen viert oudjaar dus in de huiskamer, maar Mechelen Feest voorziet toch een feestelijk, digitaal aftelmoment mét uitzicht op de Sint-Romboutstoren.

Alle Mechelaars bereiken met regionale televisiezender RTV
Op 31 december kunnen alle inwoners van de regio Mechelen oudjaar in stijl vieren met hun bubbel. Mechelen Feest en RTV voorzien de beste feestmuziek en een spetterend aftelmoment om middernacht. “Dit jaar werken we voor het eerst samen met RTV. Mechelen Feest krijgt een plaats in hun eindejaarsshow. Het is een héél fijne samenwerking, want hierdoor kunnen we veel mensen bereiken en toch samen aftellen naar 2021. Vanaf half twaalf ’s avonds nodigen wij het Mechelse dj-trio Radio Botanique uit voor een spetterende set van 45 minuten. Aan sfeer zal er geen gebrek zijn, want we hebben vuurwerk én danseressen voorzien”, vertelt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest vzw.Ook bij RTV kijken ze vol enthousiasme uit naar een uitzonderlijke eindejaarsshow. “RTV is elk jaar aanwezig om oudjaar mee in te zetten op de Grote Markt van Mechelen. Dit jaar voorzien wij een feest in alle Mechelse huiskamers. Het is een mooie samenwerking geworden. Ik ben ervan overtuigd dat de kijkers zich dit jaar toch ook deels op de Grote Markt zullen wanen. Samen met iedereen kijken we er natuurlijk wel weer naar uit om het einde van 2021 terug in normale omstandigheden te vieren met een groots feest in Mechelen”, vertelt Farid Khetouta, algemeen directeur van RTV.

De avond zit vol verrassingen, want naast Radio Botanique zal er ook een special guest het podium betreden. “We hebben een mooie eindejaarsshow voorzien. Daarbij horen natuurlijk ook verrassingen. Wie de special guest wordt, houden we nog even in spanning. De opnames zijn al achter de rug, dus ik kan alvast bevestigen dat het een oudjaar wordt om nooit te vergeten”, vult Calvo aan. Wie op oudjaar mee wilt aftellen kan al vanaf 20u45 op RTV volgen. Om 23.30 uur schakelt RTV over naar Mechelen voor een aftelshow van 45 minuten. Ook online is het mogelijk om mee te volgen. Dat kan door op oudjaar te surfen naar www.rtv.be/oudjaar.

Programma RTV op 31 december :
20u45: TV PLUS NY-show (amusementsprogramma met Kelly Pfaff, Sam Goris, Peter Vandevelde, Jan Verheyen, Sven De Ridder, Leen Dendievel en Maarten Cox
21u45: Bert Gabriëls: #Eindejaarsconference2
22u20: TV PLUS NY-show
23u30: Mechelen Feest: Radio Botanique
00u15: Bert Gabriëls: #Eindejaarsconference2
 

Related bio's:
Kristof Calvo, Bert Gabriëls