Netflix kondigt eerste Belgische Netflix Original-serie aan

Netflix kondigt eerste Belgische Netflix Original-serie aan

© Netflix
Regisseurs Inti Calfat en Dirk Verheye aan de slag voor Netflix

Netflix kondigt vandaag Into the Night aan, de eerste Belgische Netflix Original-serie ooit, geregisseerd door het Belgische duo Inti Calfat en Dirk Verheye (Over Water) en geproduceerd door Entre Chien et Loup. De gloednieuwe zesdelige reeks is geschreven en gecreëerd door Jason George (The Protector, Narcos) die de rol van showrunner en executive producer op zich neemt. Andere executive producers zijn Tomek Bagiński (The Witcher, The Cathedral) en Jacek Dukaj, auteur van de succesvolle roman ‘The Old Axolotl’ waarop de serie gebaseerd is. 

 

Into the Night vertelt het verhaal over het behouden van onze menselijkheid ten tijde van een kosmische ramp en speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel. De internationale cast komt uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije. 

 

In Into the Night draait alles rond de zon die op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan die dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord: een stel ‘gelukkige’ passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om de zon - en elkaar - te overleven. Op eender welke manier. 

 

Michael Azzolino, Director of International Originals bij Netflix: “We zijn heel blij om onze eerste Belgische Original-serie Into the Night aan te kondigen. We kijken enorm uit naar de samenwerking met dit geweldige internationale team van schrijvers, producers, regisseurs en cast om dit unieke verhaal tot leven te brengen.”

 

“In deze high-concept thriller stelt Into the Night een steeds vaker terugkerende vraag: kunnen mensen zich nog verenigen voor het algemeen belang of zal eigenbelang ons verscheuren?”, vertelt Jason George, showrunner en schrijver. “Ik werd aangetrokken door het concept van een commerciële vlucht die een groep vreemden met verschillende achtergronden en overtuigingen tijdelijk samenbrengt in een soort van geïmproviseerde gemeenschap. Soms leidt dit tot hechte vriendschappen. Soms tot ruzies over de armleuningen heen.” 

 

Tomek Bagiński, executive producer: “Het idee komt uit het fantastische boek van Jacek Dukaj, ‘The Old Axolotl’, over transhumanisme. Wat me het meeste aansprak in dit verhaal was de onvermijdelijkheid van de apocalyps en het idee dat je er, samen met een groep mensen die niet eens dezelfde taal spreken, voor kunt vluchten in een vliegtuig. We kennen de mensen met wie we reizen nooit echt. Je realiseren dat je overleving afhangt van die onbekenden, die nu deel uitmaken van jouw tribe, is het ideale uitgangspunt voor een spannende thriller.”

 

Regisseurs Inti Calfat en Dirk Verheye: “De regie van de allereerste Netflix Original-serie is niet alleen bijzonder spannend, het is ook een eer. Het feit dat het een high-concept thriller is maakt het nog boeiender. Als Belgische filmmakers krijg je niet altijd de kans om aan projecten met dit uitgangspunt en op deze schaal te werken.”

 

 

 

Into the Night zal in 2020 wereldwijd te zien zijn op Netflix.

 

 

Related bio's:
Tags:
Netflix
Meer nieuws over: