Niels Destadsbader is ereburger van Deerlijk

Niels Destadsbader is ereburger van Deerlijk

© Chelsea vdW
Niels Destadsbader krijgt de titel als ereburger

Niels Destadsbader is sinds vandaag officieel ereburger  van Deerlijk. De Deerlijknaars hebben een flinke boon voor ‘hun’ bekende inwoner. En de liefde is wederzijds. “Ik hou van Deerlijk.Zegt hij in Het Laatste Nieuws.Het ereburgerschap wordt gevierd met het festival BuikRock, zodat Destadsbader nog eens in zijn achtertuin kan optreden.

Op 30 januari 2018 verzilverde hij een van zijn 3 nominaties voor de MIA's: hij won opnieuw in de categorie 'Vlaams populair'. In 2018 nam Destadsbader deel aan Liefde voor Muziek, samen met andere bekende Vlaamse en Nederlandse artiesten. Vijf van zijn liedjes uit het programma stonden gelijktijdig in de Vlaamse Top 50. In dezelfde periode maakte hij de overstap naar optredens in grotere zalen. Eerst met vier shows Niels & Wiels (samen met Miguel Wiels), vervolgens werden ook twee optredens in het Sportpaleis gepland op 31 oktober en 1 november 2018. Op 30 mei 2018 verscheen zijn tweede album Dertig. Dit bevat vier van de songs uit Liefde voor Muziek. Op 12 augustus 2018 won hij een tweede keer Radio 2 Zomerhit met zijn eigen versie van Believe van K's Choice uit Liefde voor muziek, Verover mij. Hij won ook de trofee ‘Beste solo-artiest'. 

Tijdens zijn eerste concert in het Sportpaleis (31 oktober 2018) kondigde hij voor 2019 twee shows aan in datzelfde Sportpaleis: op 6 en 7 december 2019. (Dit werd in het voorjaar van 2019 aangevuld met een derde show op 8 december 2019.) Vanaf 7 december 2018 is ook een pack verkrijgbaar dat de cd Dertig bevat en de dvd Live in het Sportpaleis. De cd uit dit pack is aangevuld met 4 live-versies uit het Sportpaleis als bonustracks.

Voor de MIA's 2018 (uitgereikt op 7 februari 2019) was de zanger genomineerd in 7 categorieën, enkel Angèle evenaarde dit aantal nominaties. Hij mocht uiteindelijk 5 MIA’s mee naar huis nemen: Nederlandstalig, Vlaams Populair, Solo Man, Pop en Album.

De burgemeester vroeg Destadsbader daarna waarmee hij hem het meest plezier kon doen, om die eretitel te vieren. Hij wilde héél graag nog eens optreden in ‘zijn’ Deerlijk’. Niet evident natuurlijk, want een optreden van Destadsbader durft tegenwoordig al eens wat meer volk met zich meebrengen dan zijn laatste optreden op de plaatselijke kermis, een paar jaar geleden. Maar burgemeester Croes vond in ‘de drie Musketiers’ Wim Buyck, Niels Lanckbeen en Henk Verbeke de ideale drijvende krachten om de wens van Niels waar te maken.

Na Hector Deprez, dr. Yves Benoit (professor en voorvechter van het Kinderkankerfonds), wielrenner Dirk Baert en dichter Luuk Gruwez is hij de vijfde persoon die deze onderscheiding krijgt. Het nieuws werd bekendgemaakt in het gemeentehuis van Deerlijk. Op de vraag van burgemeester Claude Croes 'Niels, wil jij de titel van ereburger van Deerlijk dragen?' antwoordde Niels 'In goede en kwade dagen, ja'. Niels Destadsbader wordt ook de headliner van het nieuwe openluchtfestival BuikRock, dat zal plaatsvinden in de Tapuitstraat in Deerlijk en wordt uitgewerkt door Wim Buyck, Niels Lanckbeen en Henk Verbeke, drie van de vele vrienden van Niels.

Die collega's zijn onder andere INE, Stan Van Samang en Soulbrothers. Op 25 maart kondigen de organisatoren nog een buitenlandse artiest/band aan. BuikRock vindt plaats op zaterdag 31 augustus 2019, de laatste dag van de zomervakantie, op een terrein langs de Tapuitstraat in Deerlijk. Om 14 uur wordt het terrein geopend voor de bezoekers, een half uur later start het eerste optreden. Kort na middernacht, om 1.45 uur, wordt het allerlaatste ambiancenummer van Soulbrothers door de geluidsboxen gejaagd. Tickets kosten 45 euro in voorverkoop, via www.buikrock.be, onze Facebookpagina en via de lokale verkooppunten.

 

 

speciaal voor Deerlijkenaren worden twee voorverkoopmomenten georganiseerd waarbij aan verminderde prijs tickets beschikbaar zijn, op zondag 10 en maandag 11 maart, van 17 tot 20 uur in eethuis De Ploatse, Hoogstraat 95 in Deerlijk. Meer informatie over deze speciale verkoopdagen staat vermeld in de eerstvolgende uitgave van ’t Groen Blaadje, een plaatselijk infoblad, en de Facebookpagina ‘Je bent van Deerlijk als je…’.

 

 

VIP-tickets zijn beschikbaar vanaf 29 maart via de organisatoren van BuikRock. Als VIP wordt men in ‘hogere’ sferen gebracht, hou onze website en Facebookpagina dus zeker in de gaten of neem contact via info@buikrock.be.

Related bio's: