Nieuwe Tv-zender TV Plus vervangt op Telenet Stories TV

Nieuwe Tv-zender TV Plus vervangt op Telenet Stories TV

© Tv Plus
Grote namen bij nieuwe televisie zender Tv Plus

Stories TV wordt op 16 november 2019 TV Plus. Vanaf 7.00 uur kunnen de Telenet-kijkers op kanaal 40 terecht voor de gloednieuwe familiezender. De baseline van het nieuwe themakanaal vat het perfect samen: N’joy Life. De ‘n’ staat voor het nostalgische en retro en ‘life’ verwijst naar gezondheid en lifestyle. Schermgezichten Maarten Cox en Sarah De Backer hebben een dagelijks programma op de zender. De populaire radiopresentator Guy De Pré, die na een afwezigheid van vele jaren terug de stap zet richting televisie, zal over de verschillende programma’s heen opduiken en de kijker verrassen met feiten uit de afgelopen decennia. In het voorjaar van 2020 komt Guy met een eigen programma. TV Plus haalt nog meer nostalgie boven en laat chef Alex Hanbuckers, bekend van de Zedelgemse Auberge De Herborist, oude recepten uit grootmoederstijd nieuw leven inblazen. 

Vanaf het voorjaar rolt TV Plus het gezondheid- en lifestyle-gedeelte verder uit met voormalig ‘Rode Loper’-presentatrice, auteur en gezondheidscoach Martine Prenen. Zij krijgt 2 keer per week een programma met verschillende rubrieken, waar tv-dokter Sofie Lemmens - bekend van het programma ‘Is er een dokter in de zaal?’ - en ‘Familie’-actrice Margot Hallemans aan meewerken. Ilse De Vis zal in ‘Veerkracht’ op haar beurt panelgesprekken leiden over thema’s die belangrijk zijn om goed om te gaan met je ziekte. 

Het initiatief voor dit nieuwe themakanaal komt van verschillende mediabedrijven. Vanaf zaterdag 16 november 2019 kunnen Telenet-kijkers dag en nacht terecht op kanaal 40 voor het gratis themakanaal TV Plus.

Guy De Pré

Wat houdt mensen bezig? Wat vinden Vlamingen leuk? Televisie, want cijfers tonen aan dat er nog steeds goed gekeken wordt naar gevarieerde, attractieve programma’s en daar speelt het nieuwe themakanaal TV Plus handig op in. “We zijn een brede doelgroepenzender die 24/7 zorgt voor N’joy. We maken visual radio en leggen daarbij de klemtoon op de nostalgische touch: muziek, clips, gasten, duiding, verhalen en weetjes met een retrokarakter die terugslaan op de tijdsgeest waar ze zich afspeelden. Het retro-bindmiddel is Guy De Pré. De presentator van het populaire Radio 2-programma ‘De Pré Historie’, steekt een tandje bij en zet na een lange afwezigheid opnieuw de stap richting televisie. “TV Plus combineert het allemaal: retro, muziek en feiten, dingen die perfect in het verlengde liggen van mijn dagdagelijkse activiteiten. Dankzij mijn passie voor muziek, presentaties, Route 66 en auto’s was de stap richting TV Plus snel gezet. Naast het aankondigen en duiden van verschillende programma’s, kijk ik uit naar de opnames en uitzending van mijn eigen programma. Ik speelde al lang met het concept en eindelijk heb ik ook een zender gevonden waar het plaatje helemaal klopt”, zegt de sympathieke presentator met een brede glimlach. 
De N’joy-factor van TV Plus wordt waargemaakt met ‘visual radio’, waarbij de gasten en de clips telkens een nostalgische toets hebben. Dat kan gaan over de songs, de artiesten of een terugblik op de lifestyle uit die tijd. Deze zomer kon je in Bobbejaanland terecht voor de 3de editie van Yesterdayland, een nostalgisch muziekfestival dat met meer dan 10.000 bezoekers een vaste waarde is geworden op de festivalkalender. Bij TV Plus krijg je dagelijks 2 uur ‘Yesterdayland’, waarbij de muziek wordt afgewisseld met feiten uit desbetreffende week. Als radiopresentator zorgt Gerd Van Lede ook voor de muziek op antenne. 

Hello Cox & Bij De Backer

Maarten Cox en Sarah De Backer trakteren de TV Plus-kijkers op een dagelijks uurtje lifestyle. In ‘Hello Cox’ en ‘Bij De Backer’ leggen ze elk hun eigen accenten en linken tussen heden en verleden. “Weetjes van vroeger checken we met mensen van nu. We maken een relevant, actueel programma met een frisse inhoud”, zegt Maarten Cox. ‘Noem het gerust nostalgische feelgood televisie, waar we tijd en ruimte maken voor onze praatgasten”, zegt Sarah De Backer aanvullend. 

Om 18.00 uur ontdek je dagelijks de muziek, lifestyle en beleving van een nieuw land. In o.a. ‘Vive La France’, ‘Made in Germany’, ‘Vlaanderen mijn land’, ‘Vitamin Sea’ en ‘Oranje Zingt!’ worden de TV Plus-kijkers meegenomen naar een ander land, met af en toe ook een boeiende praatgast die ermee verbonden is.

In ‘Op de stoof’ pakt TV Plus uit met een kookprogramma, waar producer Sabine Goethals samenwerkt met chef Alex Hanbuckers, bekend van Auberge De Herborist uit Zedelgem. Op straat halen mensen culinaire herinneringen op aan hun trouwfeest, een communiefeest of het verjaardagsfeest van iemand bijzonder. Alex zet zich achter zijn stoof en brengt de gerechten dan met een moderne twist. Na afloop krijg je als kijker zin om zelf aan de slag te gaan. 

Martine Prenen

In het voorjaar van 2020 rolt TV Plus het gezondheidsluik verder uit met gastvrouw Martine Prenen. De voormalige Rode Loper-presentatrice, auteur en gezondheidscoach presenteert 2 keer per week een programma met daarin verschillende rubrieken, waar dokter Sofie Lemmens, bekend van het tv-programma ‘Is er een dokter in de zaal?’ aan meewerkt. Op TV Plus krijgt Sofie de tijd en ruimte om gezondheidsthema’s in de context te duiden en misverstanden uit de wereld te helpen. Met een rubriek rond Yoga en gezonde voeding werkt ook ‘Familie’-actrice Margot Hallemans mee aan de zender en de programma’s van Martine. Ilse De Vis wordt ingeschakeld om panelgesprekken met experten in goede banen te leiden. “De verhalen die we bij TV Plus brengen, vertrekken vanuit de patiënten. Human interest die draait om gezondheid. De focus ligt op portretten, gezondheidstips, afwisselend gebracht door experten. Bij TV Plus is er ruimte voor positieve patiëntenverhalen, een aparte inkijk of een boeiende reportage. In het voorjaar krijgt het lifestyle-blok, dat op de zender wordt uitgerold tussen 19.00 en 07.00 uur, nog een paar nieuwe rubrieken die opgebouwd zijn rond gezonde voeding en beweging”, zegt Martine Prenen.
 
Expertise

TV Plus is een initatief van Lumana.media. Het bedrijf zal vanaf 16 november de exploitatie doen voor licentiehouder Vlamex en heeft alle heeft alle expertise, knowhow en creatief talent in huis om televisie te maken voor heel Vlaanderen. “We werken samen met ervaren programmamakers, mediaconsultants en een in-house productieafdeling voor het maken van boeiende, spraakmakende programma’s en reportages, volledig in eigen beheer, waardoor we de kijker uitsluitend Vlaamse content aanbieden en daardoor zijn we een volwaardig, uniek alternatief voor de uitgebreide internationale en anderstalige programmatie”, klinkt het bij de initiatiefnemers. 

Vanaf zaterdag 16 november 2019 kunnen Telenet-kijkers op Kanaal 40 kijken naar het gratis themakanaal TV Plus.

Meer info over de zender en de programmatie vind je op www.tvplus.be