Ontdek het najaar van Canvas

Ontdek het najaar van Canvas

© Canvas
Wat is er zoal nieuw bij Canvas?

Canvas brengt een pak sterke programma's. 

 

“Het najaar van Canvas is er een om fier op te zijn”, zegt netmanager Olivier Goris. “Ondanks de moeilijke omstandigheden zijn we erin geslaagd een mooi aanbod samen te stellen. Dat was in deze coronatijden een uitdaging. Sommige geplande programma’s konden niet gemaakt worden, andere kwamen juist tot stand als gevolg van het virus.”

 

 

Canvas kijkt alvast erg uit naar de start van het nieuwe tv-seizoen, met naast de duidingsprogramma’s, zoals Terzake, De Afspraak, De Afspraak op vrijdag, De Ideale Wereld en Extra time, en Canvas klassiekers als Belpop en Alleen Elvis blijft bestaan, ook sterke nieuwe titels, zoals Filip van België, Een zomer als geen andere, Besmet, Kutjaar en 60 jaar Sportweekend. Maar er is meer.

 

 

Olivier Goris: “Extra bijzonder dit najaar is de lancering van onze nieuwe huisstijl, die digitaal meer mogelijkheden biedt, durf en zelfzekerheid uitstraalt en beter aansluit bij ons merkverhaal. Canvas kiest compromisloos voor topkwaliteit, stelt kritische vragen en garandeert waardevolle mediamomenten voor wie openstaat voor ons aanbod. Dat is niet per se iedereen, maar dat is niet erg. We gaan niet krampachtig op zoek naar het breedst mogelijke publiek. We gaan ervan uit dat Canvas vroeg of laat wel op je pad komt. Wanneer je op het punt in je leven staat dat je meer verwacht van de dingen, dat je selectiever wordt, dat je andere vragen begint te stellen. Dat is het punt waarop je Canvas ontdekt. Vroeg of laat kijk je Canvas.

 

Filip van België. De lange weg naar de troon is een diepgravende documentaire reeks over het leven en werk van onze koning, weg van alle koekendoosromantiek rond het koningshuis. In Een zomer als geen andere gaat Rudi Vranckx tijdens een ongemakkelijke roadtrip op zoek naar de gevolgen van corona in een aantal Europese landen. De heel actuele reeks Besmet laat ons kennismaken met het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen en zijn onderzoek naar allerhande ziektekiemen. In Kutjaar volgen we zes Vlaamse kunstenaars in hun drang naar creativiteit in coronatijd. 60 jaar Sportweekend is een geschiedenis van een iconisch VRT-programma én van zes decennia sportjournalistiek op televisie.
Canvas klassiekers
In de tweede reeks van Team Scheire zoeken wetenschappers opnieuw naar concrete oplossingen voor alledaagse en minder alledaagse problemen. Belpop en Alleen Elvis blijft bestaan beleven een jubileum: beide reeksen zijn aan hun tiende editie toe; Alleen Elvis viert zelfs zijn honderdste aflevering, met een speciale gast. Wim Helsen en Swami Bami warmen zich ondertussen op voor een nieuw seizoen van Winteruur.

 

 

Hoewel er dit jaar minder internationale reeksen geproduceerd werden, kan Canvas toch opnieuw uitpakken met fictie van de bovenste plank, zoals de vervolgreeksen van Big Little Lies, Das Boot, en Killing Eve, maar ook gloednieuwe series als de veelgeprezen Italiaanse misdaadreeks ZeroZeroZero en de Scandinavische reeksen Thin Ice en The Valhalla Murders.

 

 

Sterke documentaires zijn een handelsmerk van Canvas. Naast het eigen aanbod kunnen we uitkijken naar prestigieuze documentaire reeksen over onder meer de Koude Oorlog (Apocalypse: The Cold War) en de oorlog in Irak (Once upon a time in Iraq), over Cuba (The Revolution and the World), Hillary Clinton (Hillary) en de Windsors (A Royal Dynasty). Maar ook sterke op zichzelf staande documentaires, zoals For Sama, de alom geprezen film over de Syrische burgeroorlog door de ogen van de vrouwelijke burgerjournaliste Waad Al-Kateab (bekroond met een Bafta en een Oscar-nominatie).

Related bio's:
Tags:
Canvas