Rob De Nijs en Nielson op Suikerrock

Rob De Nijs en Nielson op Suikerrock

© Kim Moras
Het word Nederlands boven op Suikerrock met Niels Destadsbader tussen deze toppers

Met Marco Borsato en Niels Destadsbader op zondag 28 juli waren de  Lage Landen evenredig vertegenwoordigd. Vandaag voegt Suikerrock twee Nederlandse kleppers toe, Rob De Nijs en Nielson, en is het dus Oranje boven op de Family Day!

Rob De Nijs is een icoon, een legende, één van de meest succesvolle artiesten van Nederland en Vlaanderen. Vorig jaar vierde hij zijn 75ste verjaardag, en volgend jaar staat hij een ‘whopping’ 60 jaar op de planken! Resultaat: een eindeloze reeks hits, die in het collectieve geheugen van elke Vlaming en Nederlander geprent zijn: ‘Malle Babbe’, ‘Het werd zomer’, ‘Het ritme van de regen’, ‘Zondag’, ‘Hou me vast’, ‘Banger hart’ om er maar enkele te noemen. Aan stoppen denkt deze éminence grise nog lang niet, en u aan meezingen waarschijnlijk ook niet op zondag 28 juli!

Nielson brak in het najaar van 2014 door in Vlaanderen met zijn megahit ‘Sexy als ik dans’. Eind vorig jaar verscheen zijn derde album, ‘Diamant’. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Het is een weerspiegeling van wie Nielson is geworden, sinds ‘De Beste Singer-Songwriter’ in 2012 zijn leven op zijn kop zette. Nielson brak door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop, maar zes jaar later is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Single ‘Ijskoud’ staat op dit moment al 18 weken in de Ultratop, en is niet weg te slaan van de Vlaamse radiostations. In Nederland is hij ook niet van het scherm weg te slaan door zijn deelname aan ‘Wie is de Mol?’, de Nederlandse versie van ‘De Mol’. Ijskoud zal het geenszins zijn op ons hoofdpodium op zondag 28 juli!

Suikerrock 2019 vindt plaats van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli in het centrum van Tienen

Reeds bevestigd voor het hoofdpodium op de Grote Markt:

Vrijdag 26 juli

  • Tom Odell
  • Bazart

Zaterdag 27 juli

  • Goose

Zondag 28 juli

  • Rob De Nijs
  • Nielson
  • Niels Destadsbader
  • Marco Borsato

 

 

Tickets

Dagtickets voor alle dagen, alsook combitickets en drinks/food tickets zijn onmiddellijk beschikbaar via de Suikerrock ticketshop en Ticketmaster

Related bio's:
Tienen