Telegram van de Sint: aankomst op zaterdag 13 november

Telegram van de Sint: aankomst op zaterdag 13 november

© Ketnet
Legendarische toespraak opnieuw van op de Grote Markt van Antwerpen

Maandag 1 november 2021-Zes december is nog wel even, maar Sinterklaas is een vooruitziend man en daarom heeft hij in een telegram al laten weten waar en wanneer precies hij dit jaar voet aan wal zet in ons land. Traditiegetrouw zal hij opnieuw zijn toespraak geven van op het balkon aan het stadhuis van Antwerpen.

De Sint meldt dat hij op zaterdag 13 november om 13.45 uur met de stoomboot uit Spanje aankomt in Antwerpen.

Traditiegetrouw zal de boot opnieuw aanmeren tegen het ponton aan het Steenplein. Daar wordt Sinterklaas verwelkomd door Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever.

Daarna begeeft de Sint zich met zijn gevolg in de richting van het Steen en vandaar in stoet via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, waar hij omstreeks 14.45 u. zal arriveren. Vervolgens zal de goedheilig man vanop het bordes van het Schoon Verdiep van het stadhuis de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

Ketnet en Eén kijken er al naar uit en laten weten dat de feestelijkheden ter plaatse om 13.00 uur beginnen en de rechtstreekse televisie-uitzending op Eén én Ketnet om 13.30 uur. Er is uiteraard weer vanalles te beleven. Zo zorgen onder meer De KetnetBand en Sarah en Bavo voor aangepaste sfeer op de Grote markt. De Ketnet-wrappers Sien Wynants en Thomas Vanachteren verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen.

#intredesint. De intrede van de Sint: iedereen welkom op zaterdag 13 november vanaf 13.00 uur in Antwerpen.Hij komt, hij komt... De intrede van de Sint in Antwerpen: rechtstreekse uitzending vanaf 13.30 uur op Eén en Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

(Herhaling op Ketnet op zaterdag 13 november om 18.05 uur, op zondag 14 november om 08.00 uur en op woensdag 17 november om 13.30 uur met Vlaamse gebarentaal.)

De intrede van de Sint zal de geldende corona-maatregelen volgen. Een update voor geldende maatregelen ter plaatse zal te vinden zijn op Ketnetvoorouders.be.

Related bio's:
Bart Peeters, Bart De Wever