Fun Pilot is de naam van de nieuwste achtbaan in Walibi!

Fun Pilot is de naam van de nieuwste achtbaan in Walibi!

©
Walibi opent een nieuwe achtbaan in de lente van 2019 en zal ‘Fun Pilot’! heten!

Walibi Belgium maakte de naam van zijn allernieuwste achtbaan bekend op de officiële Facebookpagina van het pretpark. Volgers van de pagina mochten via een digitale variant van het spel ‘galgje’, dat live werd uitgezonden, de naam van de attractie raden. Na 8 minuten werd de naam ‘Fun Pilot’ uiteindelijk gevonden.

‘Fun Pilot’ is een kiddie coaster, i.e. een opstapcoaster voor kleine kindjes, van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. ‘Fun Pilot’ zal 9.5m hoog worden en 190m lang. De topsnelheid zal 40km/u bedragen. Kleine pretparkbezoekertjes en hun ouders zullen deze gloednieuwe achtbaan kunnen ontdekken in de vernieuwde zone ‘Fun World’; een kleurrijke wereld boordevol avontuur voor de allerkleinsten.

‘Fun Pilot’ en ‘Fun World’ maken deel uit van het grote vernieuwingsplan dat Walibi Belgium de komende jaren (tot 2023) zal transformeren.  Eerder werd al bekendgemaakt dat het pretpark in 2019 nog een andere zone zou vernieuwen. Deze zone - ‘Karma World’ - bevindt zich ter hoogte van de ‘Cobra’-achtbaan en zal een indisch getinte sfeer krijgen. ‘Karma World’ zal bovendien ook een nieuwe attractie verwelkomen: ‘Popcorn Revenge’. Bezoekers zullen in deze darkride terechtkomen in een Bollywoodiaans theater dat uit 7 interactieve ruimtesbestaat. Dé grote nieuwigheid: de 7 voertuigen, waarin steeds 6 bezoekers kunnen plaatsnemen, zullen op willekeurige wijze in een bepaalde ruimte worden gestuurd, d.w.z. dat het parcours van de attractie niet op voorhand vastligt. ‘Popcorn Revenge’ is een attractie van het Belgisch bedrijf Alterface. Ook Popcorn Revenge opent zijn deuren voor bezoekers in de lente van 2019.

2019 belooft dus voor het hele gezin weer heel wat leuke ervaringen en belevenissen in petto te hebben!

Related bio's: