De Mol gaat terug van start maar zonder Mol

De Mol gaat terug van start maar zonder Mol

© Vier
De Mol gaat terug van start.Vanaf zondag 10 maart op VIER.

Via HLN Konden we lezen dat De Mol terug van start gaat.Een grote verrassing voor de vele fans van ‘De Mol’, de jaarlijkse televisiespeurtocht naar de verrader die het spel saboteert. De tien kandidaten van dit jaar zijn blijkbaar naar Vietnam vertrokken zonder een echte mol. Die werd pas ter plaatse tijdens de eerste uitzending aangeduid, na een mentale en fysieke allesbepalende proef.

Vlaanderen kon de voorbije dagen niet naast de slogan ‘De Mol weet niks’ kijken. Op grote reclameborden, op een banner in de lucht, op flyers. En zopas maakte presentator/gastheer Gilles De Coster bekend dat de nieuwe Mol-zoektocht op zondag 10 maart van start gaat... zonder een échte Mol. Die zal blijkbaar pas tijdens het verloop van de eerste aflevering worden aangeduid. Hij of zij - er zijn weer evenveel mannen als vrouwen - zal dus compleet onvoorbereid aan zijn job als saboteur moeten beginnen. En zal ook bij winst geen aanspraak kunnen maken op de mooie geldprijs. Vorig jaar won Lloyd Vermeulen nog 27.665 euro, al ging mol Pieter toen wel met alle aandacht lopen.

“Uit het filmpje dat we om 16 uur hebben gelanceerd, blijkt dat we op 10 maart van start gaan op VIER, maar veel belangrijker, dat we zonder echte mol aan ‘De Mol’ beginnen”, maakt Gilles De Coster duidelijk. “Dat is nooit eerder gebeurd. We zijn met tien kandidaten vertrokken, maar in tegenstelling tot vorige jaren, waar de Mol steevast vooraf werd aangeduid en volledig werd voorbereid, wordt de Mol nu pas tijdens de eerste aflevering gekozen. De kijker thuis gaat dat proces dus volledig kunnen volgen. Uiteraard gaan we niet verklappen wie wij uiteindelijk hebben aangeduid, we willen het plezier niet vergallen. Maar de verrassing, de ontsteltenis bij de kandidaten, de ontreddering... die zal wel helemaal in de aflevering te zien zijn.”

’Waarom die verandering? We proberen ieder jaar opnieuw te verrassen en de kijker op het verkeerde been te zetten. Niet dat we dwangmatig iets nieuws willen introduceren, maar doen wat niemand verwacht, willen we wel koesteren. Het idee om zonder mol te vertrekken, vonden we echt straf. En neen, het heeft niets te maken met het feit dat vorig jaar zeker drie kandidaten al snel Pieter als mol hadden aangeduid. Pieter was een voortreffelijke mol. We wilden dit jaar gewoon verrassend openen, met als extraatje dat de kijker bij aanvang voor het eerst meer weet dan de kandidaten.”

De kijker heeft nu dus ook enige voorkennis. Als molzoeker zou ik zeker goed kijken naar mogelijke gedragswisselingen bij de kandidaten. Dat zou wel eens en goeie extra hint kunnen zijn.”

“Waarom we naar Vietnam zijn getrokken? Niet omdat het ver is. Het is wel een gevarieerd land waar je avontuur kan verwachten en waar je altijd in een zomers klimaat zit met lange dagen. Dat je de taal niet spreekt, de cultuur niet goed spreekt en het eten echt wel wat anders is, neem je erbij. Ik hou daar wel van’.

‘De Mol’ start op zondag 10 maart, om 20 uur.

Related bio's:
Tags:
De Mol, VIER