Dit zijn de kandidaten van De Mol.
Dit zijn de kandidaten van De Mol.
En voor zijn tiende verjaardag heeft De Mol een onvergetelijk verrassingsfeestje in petto.
Gastheer Gilles De Coster trakteert de komende weken een groep onbekende Vlamingen op een strategisch potje island hopping. Starten doet De Mol in Lanzarote, de archipel met surrealistische landschappen, vulkanische energie en zwoele woestijnwind. Veel tijd voor siësta y fiësta is er niet, want de kandidaten hebben als vanouds één gemeenschappelijk doel: alle opdrachten doen slagen en zoveel mogelijk geld verdienen voor de groepspot.
Maar ook nu weer schuilt in de schaduw van dit zonovergoten spektakel een verrader. Een saboteur die de groep maar al te graag tegenwerkt op hun wonderlijke reis langs de Canarische Eilanden. En de eindbestemming halen is enkel weggelegd voor zij die de mol kunnen ontmaskeren.
Dit zijn de kandidaten van De Mol.
’t Is een mirakel dat ze deelneemt, want Uma leidt aan uitstelgedrag en had zich daardoor bijna niet ingeschreven. En ook de castinggesprekken waren een drempel, want ze kon niet geloven dat ze ergens in een louche achterhuis in Vilvoorde opgewacht zou worden door een legitiem castingduo. Uma overleefde het, werd geselecteerd en was opgelucht dat haar nieren niet op de zwarte markt verschenen.
De West-Vlaamse wervelwind zorgt voor een frisse bries in de kandidatengroep. Met haar 26 lentes is ze één van de jongste kandidaten. Een jonge juffrouw die voor de klas staat in het middelbaar onderwijs. Ze geeft er Engels, muziek en af en toe godsdienst, al moet ze daarvoor nog de zegen krijgen van de bisschop.
Anke werkte 7 jaar bij de recherche en legde daar het vuur aan de schenen van echte bandieten. Maar nu is het tijd voor ander gespuis: haar medekandidaten van De Mol. En het zal vooruit moeten gaan, want Anke krijgt het wel eens op haar heupen van traagheid en lanterfanten. De jonge mama praat even snel als ze denkt, en dat is aan een tempo van zo’n slordige 300 woorden per minuut. Zet je schrap! Deze snelle Sherlock kan ook creatief uit de hoek komen: zo schreef ze een DIY boek voor jonge mama’s. Wie een tuttenkoord wil pimpen, één adres!
Emanuelle, of Manu voor de vrienden, woont samen met haar man en drie kinderen in Genk, maar is geboren in het iets exotischere São Gonçalo bij Rio de Janeiro. Ze spreekt dus niet alleen vlot Limburgs, maar ook een mondje Portugees en ze beheerst hét ultieme taaloverschrijdende talent van de glimlach. Ooit wil ze zelf graag een reisagentschap beginnen. Wij leggen ons oor alvast te luisteren bij haar voor “De Mol: de Braziliaanse editie”.
Ook het schone Land van Waas vaardigt dit jaar een Mol-kandidaat af: Nele. Ze is een leerkracht in het 6eleerjaar maar is ook meesteres in het vallen. Als onhandigheid – of loempheid zoals ze het zelf noemt – een gezicht zou dragen, zou het dat van Nele kunnen zijn. Dat probleem heeft ze hopelijk niet in de moshpit, want Nele is dol op het zwaardere muziekwerk van Rammstein, Iron Maiden en Metallica.
Jammer dat Gretel zich vorig jaar niet had ingeschreven, want haar naam paste oh-zo-schön in een Duits kader. Maar ook op de Canarische eilanden is het fijn vertoeven met een Gretel aan je zijde. Deze enthousiaste vijftiger ziet het leven door een glasheldere bril want ze is opticien van beroep. En al is ze de oudste kandidaat, op sportief vlak moet Gretel niet onderdoen voor haar jongere medekandidaten. Ze zit in een fietsclub en houdt van joggen. Maar niet in een donker bos. Daar staat ze doodsangsten uit.
De Benjamin van de groep heet dit jaar Toon. Hij vierde zijn verjaardag op Lanzarote. En van horen zeggen was daar heel wat tequila mee gemoeid. Deze guitige spreeuw is een echte scoutsman. Ooit wil hij filmregisseur worden, maar voor hij naar het grote Hollywood trekt, probeert hij eerst een educatieve bachelor in het kleine België.
Zijn hart ligt in Westerlo, maar zijn domicilie in Barcelona. Yens werkt daar als accountmanager en geniet er van de Spaanse zon, tapas en sangrias. Alleen de bolero, flamenco of passo doble heeft hij nog niet onder de knie. Yens is naar eigen zeggen dan ook een vreselijke danser. Zelfs op technofeestjes kijken mensen raar naar hem. Als hij later groot is, wil hij met zijn achtergrond van kunstgeschiedenis graag een kunstgalerij openen. In afwachting daarvan schuimt hij voorlopig rommelmarkten af op zoek naar een onontdekte schat.
Sven werkt voor een reclamebureau en probeert uw hart in te palmen met prachtige advertenties. Hij houdt van dieren en in zijn tuin staan onder andere alpaca’s, ezels, varkens, cavia’s… Deze creatieve dierenvriend laat zijn vriendin en éénjarige dochter achter om op zoek te gaan naar een aanvulling van hun hobby-dierenboerderij: een molletje. Slechts één ding kan deze Mad Man afschrikken, en dat zijn… clowns. Daar heeft hij een heilige schrik van.
De grootste teleurstelling in Philippes leven was zijn passage in De Mol van vorig jaar… Philippe was één van de gemaskerde aanvallers in het maïsveld. Hij streed onverschrokken op het slagveld van Liedekerke, maar moest net de duimen leggen voor Noah. Die nederlaag hield hem niet tegen en dit jaar stond hij opnieuw in de groezelige castingbunker om zichzelf op te werpen als de ideale mol-kandidaat. Deze enthousiaste kinesist met een passie voor paarden krijgt dit jaar een nieuwe kans.
Boomverzorger Bert heeft al 1001 levens op zijn conto staan. Hij studeerde filosofie, speelde didgeridoo op een plaat van een Nepalese band, reisde met de moto door Europa, woonde in het bos, stond op de catwalk in Parijs, draaide ooit een DJ-set op Pukkelpop en doet in leven nummer 1002 mee aan De Mol.
Maar wie van hen is de mol?
De Mol en aansluitend Café De Mol vanaf zondag 20 maart om 19.55 op Play4 en Goplay.be