Acteur Ian Somerhalder (The Vampire Diaries) komt naar FACTS

Acteur Ian Somerhalder (The Vampire Diaries) komt naar FACTS

©
Ook bekend voor Lost, Smallville en Netflix' V Wars

Amerikaans acteur Ian Somerhalder is bij het grote publiek vooral bekend als Damon Salvatore in alle acht seizoenen van de CW-hitserie The Vampire Diariesals Boone Carlyle in Lost, voor zijn hoofdrol in de recente Netflix-serie V Wars en voor zijn bijdrage aan de klassieke superheldenserie Smallville. Hij is de derde acteur in de gastenlijst van FACTS' lente-editie op 4 en 5 april in Flanders Expo Gent, naast Sex Educations Asa Butterfield and Once Upon a Times Rebecca Mader.

Ian Somerhalder vergaarde wereldwijde faam als Damon Salvatore, een van de hoofdrolspelers in de populaire tv-serie The Vampire Diaries, die tussen 2009 en 2017 maar liefst acht seizoenen kende. Meer recent werd hij gelanceerd als de ster van de nieuwe Netflix-serie V Wars, waarin hij op magnifieke wijze Dr. Luther Swann portretteert, eveneens in een show over vampieren.

Van 2004 tot 2010 was Ian Somerhalder bovendien te zien in ABC's gevierde dramaserie Lost als Boone Carlyle, waarmee hij een nominatie bij de Teen Choice Awards in de wacht sleepte in de categorie 'Choice TV Breakout Performance'.

In Somerhalders lijst met tv-vermeldingen zien we onder meer Smallville, Young Americans en Tell Me You Love Me. Een greep uit zijn filmvermeldingen: The Rules of Attraction, The Tournament, The Anomaly en How to Make Love to a Woman.

Niet alleen zijn carrière is groot, maar ook zijn hart. Somerhalder is namelijk de oprichter en voorzitter van de Ian Somerhalder Foundation (ISF), die zich buigt over de bevordering van wetenschappelijk onderzoek, het behoud van natuurlijke grondstoffen, ondersteuning van minderbedeelden en nog veel meer. 

Ian Somerhalder zal te gast zijn op FACTS Spring 2020, op zaterdag 4 en zondag 5 april, in Flanders Expo Gent. Hij zal er beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen. Tickets & info: www.facts.be

Related bio's:
Ian Somerhalder