Comic Con-event FACTS pakt uit met spetterende eerste post-covid-editie

Comic Con-event FACTS pakt uit met spetterende eerste post-covid-editie

© FACTS
Op op 6 en 7 november vind FACTS terug plaats in Flanders Expo Gent.

FACTS, Your Belgian Comic Con, nodigt Vlaanderen en Europa uit voor een magisch weekend in het FACTS-woud, opgetrokken in Flanders Expo Gent, op 6 en 7 november. Dat weekend zit vol met legendarische acteurs, wereldberoemde artiesten, wervelende shows, verrassende activiteiten en vooral een stevige dosis geeky plezier. Waarom dat een feest is voor alle fans van films, series, games en andere popcultuurfenomenen? Dat lees je hier!

FACTS EN DE STERREN

FACTS verwelkomt zes wereldberoemde acteurs van klassieke en hedendaagse series en films. Die kan je ontmoeten in fotoshoots, handtekeningensessies (met selfies!) en grote vraag-en-antwoordshows.

Deze sterren zijn niet bepaald vaak in België, laat staan Europa, dus grijp je kans en neem een foto met hen! Tickets daarvoor kan je bestellen op www.facts.be.

FACTS EN DE KUNST

De zogeheten Artist Alley van FACTS zit stampvol met officiële tekenaars van Disney, Marvel, DC en andere grote uitgeverijen, helemaal afgezakt vanuit de VS. Zo heb je Joe Rubinstein, artiest voor de originele Infinity Gauntlet-serie waarop de MCU-filmreeks gebaseerd is. William Simpson, de officiële Lead Storyboard Artist voor Game of ThronesBill Morrison, de The Simpsons-tekenaar die naar verluidt even belangrijk is voor de comics als Matt Groening voor de animatiereeks. En nog vele anderen.

Maar eveneens lokale talenten passeren de revue. Zo komt Jelle De Beuleop zondag zijn Jommeke-boek voor de eerste keer ooit signeren, samen met tekenaar Thijs De Cloedt. Marc De Bel leert je schrijven in panels en workshops en Vlaanderens topcartoonist Lectrr is er ondertussen maar wat graag ‘deel van het meubilair’. Check de volledige Artist Alley-lijst hier.

Wie onbekend talent aan het werk wil zien, kan ook bij de Creators Zoneterecht, een groep standjes met kunst en design. Een artiest die Batman tekent met koffie, handgemaakte Harry Potter-hebbedingen, viking-drinkhoorns, en meer unieke souvenirs.

MULTIVERSE-SCHATTEN

De zogeheten ‘Geek Market’ ligt in het hart van FACTS en geeft plaats aan 200+ exposanten met verrassende items. Van toverstokken en bordspellen over echte Japanse onigiri tot levensechte kostuums, je kan het er allemaal vinden!

FACTS EN DE ACTIE

Een van de grootste springkastelen ter wereld zakt af naar Flanders Expo in Gent: The Colossus, de opvolger van The Beast, een 234 meter lang opblaasbaar obstakelparcours. Je kan je innerlijke Hawkeye bovenhalen in de Archery Tag-arena, een Darth Vader VR-ervaring beleven en vechtrobots elkaar tot schroot zien herleiden in de Robot Battle Areana. Wie liever wat rustiger te werk gaat, kan onder meer bij een Technopolis-show ontdekken hoe special effects gemaakt worden in films, plaatsnemen in een levensechte TIE Interceptor van Star Wars en bij experten leren hoe je onder meer Dungeons & Dragons speelt.

Gamers zullen Pokémon- en andere games kunnen spelen, zich haasten naar het legertje verrassende Belgische game-ontwikkelaars en naar de in Kortrijk gebaseerde Digital Arts & Entertainment, de gamedesign-richting van HoWest.  

 

FACTS is een totaalbeleving waar iedereen met ook maar een grammetje liefde voor films, series, games, bordspellen en popcultuur aan de trekken komt. Op 6 en 7 november wordt Flanders Expo omgetoverd tot een magisch woud waar je meer dan twee dagen zal willen slijten. Voor tickets en info, check www.facts.be/nl

 

PS: FACTS werkt met het Covid Safe Ticket. Meer info hier.

Related bio's:
Tags:
FACTS